Efter en fantastisk oplevelse med at overvære Folketingets åbning, fangede jeg Anders Kronborg, som i dag var i særligt godt humør.

Foto: Christina Simonia Straarup

Det var en anderledes folketingsåbning i år, hvis det havde været under normale omstændigheder, havde jeg skullet til Folketingets øllaug og drikke gode øl.

Anders Kronborg

Og det var en Anders Kronborg, der godt kunne trænge til en kold øl ovenpå Statsministerens åbningstale. Faktisk havde han svært ved at få armene ned. “Jeg vidste godt at Esbjerg ville blive tilgodeset, og vi ville få et nyt skattecenter osv., men at det fyldte så meget i talen og den efterfølgende omtale af talen var da alletiders”, lyder det fra Anders.

Hele 2 gange blev Esbjerg nemlig nævnt i Statsministerens åbningstale.
Skattecentret og hermed 100-150 statslige arbejdspladser flytter til Esbjerg. Det vil helst sikkert løfte vores område, det vil skabe bedre muligheder for bosætning og grobund for nye familier i byen.

Vi skal have genrejst og løftet SKAT, og at Esbjerg skal være lokation til den rejse, gør det jo endnu bedre.

Anders Kronborg

Dagens anden gode Esbjerg nyhed var, at Esbjerg bliver én af syv frikommuner, der for Esbjergs vedkommende får lov til at sætte folkeskolerne fri.

Foketingets Åbning 2020
God stemning i Folketingssalen

Normalt ville jeg have fået mig et par øl efter sådan en dag, men i dag tror jeg nok, jeg vil tillade mig at bestille champagne.

Anders Kronborg

Anders Kronborg er selv uddannet lærer og begejstringen vil da heller ingen ende tage.

Jeg tror, det at sætte skolerne fri, vil være med til at skabe et helt andet engagement og drive og jeg tror, det vil sætte Esbjerg på Danmarkskortet som nogle af dem, der har den mest attraktive skole.Vi har jo allerede Skoletjenesten, nu kan vi få de ting i spil på en helt ny måde.

Anders Kronborg

Anders er nu spændt på, hvordan det modtages lokalt og håber på en bred politisk opbakning.

Både rød og blå stue har allerede vist deres opbakning.

Anders Kronborg

Anders har også allerede været i dialog med den lokale lærerforening i Esbjerg, og de er også positive overfor forsøget. Anders er formand for Folketingets børne- og undervisningsudvalg, og kommer til at følge forsøget meget tæt.

Jeg nåede også lige at tale med Mette Frederiksen i dag, og jeg sagde til hende, at det her… dét er jeg rigtigt godt tilfreds med. Og så er det sagt på vestjysk.

Anders Kronborg

Facebook kommentarer

Leave a Reply