Tema: Ensomhed i sporten
Jeg mødes med Ted Van Leuwen og Yuriy Yakovenko til en snak om skader og om ensomhed i sporten.

I forbindelse med en knæskade tager jeg med Yuriy til behandling ved Emcare. Her mødes vi af fysioterapeut Søren Møller Kristensen, der tager os med ind i et behandlingsrum, hvor Yuriy begynder af afmontere sin benskinne. Vi bliver bedt om at tage nogle specielle laserbriller på, så vi ikke lider øjenskade af at være i rummet, når behandlingen går i gang. Det ser ikke særligt rart ud, men Yuriy ømmer sig næsten ikke.

Det hedder en High power laser, og den Søren bruger, er en k-laser og førende på markedet.

Yuriy får laserstimulation og laver knæøvelser for at seneste skade kan hele hurtigere.
Jeg er ikke med i holdtræningen, og prøver bare at hele mit knæ, så jeg kan komme hurtigt tilbage, siger Yuriy.


 


Baggrund
Yuriy kommer fra en fodboldfamilie, hvor faderen og storebroderen begge har/har haft flotte fodboldkarierrer.

Jeg startede med at spille fodbold, fordi alle i min familie spiller fodbold, mine onkler, min bror, min far. Jeg prøvede bare at følge min bror. Vi har dog aldrig spillet på samme hold kun mod hinanden, siger Yuriy.

Topangriberen har tidligere spillet for klubber i Ukraine, franske Ajaccio og Anorthosis i Cyperne, men har haft skadesproblemer siden 2015, så Esbjergs sportsdirektør Ted van Leeuwen erkender, at han tager en chance med Yakovenko, men at han har en sjælden kombination af en fysik som Simon Makienok, kombineret med en stor smidighed og hurtighed på bolden.

Stor skade satte Yuriy 2 år på bænken
Det er ikke første gang, Yuriy har været skadet. I Grækenland fik han en af de værste skader, man som fodboldspiller kan få og havde efter en operation i knæet en lang skadespause på 2 år, hvor han var på en klinik i Tyskland og dermed helt væk fra holdet i Grækenland. Og genoptræningen var ikke nogen leg, det var hårdt arbejde fra 9-17 hver dag.
Det var hårdt, siger Yuriy. Men det var aldrig et valg at give op, jeg ville tilbage til fodbolden igen.

Her i Esbjerg føler jeg mig tættere på holdet og lidt mere som en del af teamet, selvom jeg er skadet. Man kommer hurtigere tilbage, når man genoptræner i nærheden af sit hold.

Hvordan er det mentalt at være en skadet spiller?
Du er alene og væk fra holdet, du kan gå ud på banen og lugte græsset og fodbolden, men du kan ikke være med, siger Ted Van Leuwen.

Hvordan er det at spille i Danmark
Det er sværere at spille i Danmark end i Ukraine, alle lande har forskellige måder at spille på, her er det mere fysisk, og jeg skal have bygget flere muskler på, slutter Yuriy af.

Yuriy er i følge EfB godt på vej, men er ikke helt skadesfri endnu.

2 COMMENTS

Leave a Reply