Flagdag: Evakueret tolk er årets gæstetaler

0
294

Omaid Yosufzi er gæstetaler ved Flagdagen for Danmarks udsendte i Esbjerg den 5. september 2022.

Omar Yosufzi har igennem flere år arbejdet som tolk for de danske tropper i Camp Bastion i Afghanistan. Derfor frygtede han for sit liv, da Islamisk Stat i løbet af få dage overtog magten i Afghanistan i sommeren 2021. Han måtte gemme sig i et hus tæt på lufthavnen, alt imens han var løbende i kontakt med Esbjerg Kommunes veterankoordinator:

”Omaid var utrolig bange på både sine egne og hans families vegne, og derfor var han også ovenud lykkelig, da det lykkedes os at få plads til ham på det allersidste evakueringsfly ud af Kabul og hjem til Danmark”

veterankoordinator René Lenskjold

Vil takke Danmark

19. august 2021 ankom den 29-årige Omaid Yosufzi til Danmark sammen med flere andre afghanere i et SAS-fly. Han bor i dag i København med sin familie, hvor han har fået arbejde på en kagefabrik, mens hans kone går på sprogskole og hans børn i skole og børnehave.

Nu vil han gerne takke Danmark for al den hjælp han og familien har fået. Det gør han fra scenekanten i Esbjerg som årets gæstetaler til Flagdagen for vores udsendte den 5. september, hvor vi hylder de mænd og kvinder, der er og har været udsendt for Danmark.

”Omaid vil gerne takke Danmark for at have reddet ham og hans familie. Det ville han gerne komme til Esbjerg og gøre, og det er vi da utrolig stolte over. Så vi håber, at der kommer rigtig mange til vores flagdag på Torvet i Esbjerg i år,” siger René Lenskjold.

FAKTA

Flagdagen for Danmarks udsendte 

  • Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes.
  • I Esbjerg og Fanø kommuner hylder vi de udsendte, mindes de faldne og så hylder vi de tapre børn til udsendte på Torvet i Esbjerg fra kl. 16-18. Udover gæstetaleren Omaid Yosufzi, så er der velkomsttale ved Jesper Frost, musikalske indslag ved The Leadsingers og overrækkelse af børnemedaljer.

Omaid Yosufzi er gæstetaler ved Flagdagen for Danmarks udsendte i Esbjerg den 5. september 2022. Privatfoto

Leave a Reply