Gadens folk og piger på spring

Landet over blev gadeidrættens dag fejret. Også i Esbjerg, hvor finalespillet i UdsatteLigaens 5. Runde blev afviklet på GAME Streetmekka Esbjerg. En flot dag med mange flotte kampe og et helt særligt fællesskab, et stof- og alkoholfrit fællesskab.

Forud for finalespillet har de deltagende hold været igennem 4 runder, hvor de hver især har hentet point til den samlede stilling. Fra dagens start, stod det klart at der ikke kunne laves om på, hvem den samlede vinder af UdsatteLigaen var. Mere om det senere.


Turneringen startede med velkomst af Even Ramsland, som i dagens anledning, havde en overraskelse med til deltagerne. Frederik Friis, som er panna-ekspert gæstede nemlig UdsatteLigaen. Panna er et streetfodboldspil med fokus på de artistiske aspekter i fodbold, hvor man ved brug af frække tricks og finter skal besejre sin modstander. Panna spilles ofte 1 mod 1 på små runde baner med 2 små mål, men kan også spilles 2 mod 2. På skift blev forskellige deltager inviteret på banen for at udfordre Frederik, nogen med større held end andre. Det var en tydelig overlegen Frederik, der viste panna-kunsten frem fra sin bedste side. Med dette indslag, var turneringen klar til start.


Nye spillere med
Ombold-Esbjerg, som er trofaste deltagere i UdsatteLigaen, var også med denne gang. Og med en helt ny spiller. Ombold har ugentlige træninger i Esbjerg, faciliteret af Esbjerg Kommune. Holdets træner har vi dog endnu ikke set til stævnerne i UdsatteLigaen. Deltagerne har derimod på egen hånd, med Dennis Jensen i spidsen som frivillig holdleder, deltaget i alle runder i UdsatteLigaen. De har lavet deres egne trøjer og i det hele taget på bedste vis, fået tingene til at fungere. Det blev markeret ved, at Dennis Jensen modtag en præmie for “godt lederskab” – sådan!


Ikke den eneste præmie der blev delt ud
Takket være vores sponsor, Intersport Esbjerg og Gadeidræt, kunne vi dagen igennem dele præmier ud for gode mål og redninger. Og dem var der mange af – gode mål og redninger. Men der var alligevel et hold som gjorde sig ekstra godt bemærket. Der skulle nemlig også findes en vinder til den helt specielle pris, nemlig Bulls-Prisen. Denne pris gives til det hold, som har udvist den største næstekærlighed og gå-på-mod. Og på den måde bidraget til at skabe en bedre og sjovere UdsatteLiga. Det var ikke svært at finde denne vinder. Det har siden deres ankomst i UdsatteLigaen stået klart for alle, at netop dette hold deltager for sjov, og trods mange stolte nederlag på banen, er de gang på gang gået ind igen med et smil på læben. Pigeholdet fra Springbrættet vandt Bulls-Prisen. Vi håber at se dem alle, til vores Recovery Bulls Girls aktivitet.

Og vinderen er…..
Alle ved det efterhånden. UdsatteLigaen er turneringen uden tabere. Og nej, det er ikke Messi eller Ronaldo der dribler rundt på banen. Det er til gengæld, mennesker der har overvundet en langt større kamp end de største stjerner i verden. Kampen med sig selv. Kampen for at komme ud af misbruget og mismodet. Kampen for igen at være en del af et sundt fællesskab. Det er det fodbold og idræt kan. Fordi det giver venner. Fordi det giver nyt indhold i tilværelsen, vel at mærke vis det er organiseret rigtigt og med et socialt sigte. Alle i UdsatteLigaen har en kamp bag sig – og derfor er alle vindere.


Men vi kommer ikke udenom, at der også spilles for at vinde – sådan er fodbold også. Så for en god ordens skyld kommer resultatet her.

5. Runde og Finalens point blev fordelt sådan:

1. Plads – Midtgården 1
2. Plads – RECOVERY BULLS Nanoq 2
3. Plads – RECOVERY BULLS Nanoq 1

Turneringens samlede vinder og dermed modtager af den store vandrepokal blev RECOVERY BULLS 2. Pokalen kan ses på Den Sociale Sportscafe – hvor der i øvrigt altid er kaffe på kanden.

Til sidst..
Vi takker alle deltagere, samarbejdspartnere og tilskuere. Det har på alle måder været en fantastisk sæson i UdsatteLigaen. Et særligt stort tak til GADEIDRÆT og Nordea-Fonden som har været hovedsponsor for UdsatteLigaen. Vi takker for den flotte støtte. Vi er på udkig efter en ny hovedsponsor, og vi glæder os til endnu en sæson med UdsatteLigaen. Vi ønsker alle en god og velfortjent sommerferie.

Vi ses til efteråret.

Foto: Niels Husted

Leave a Reply