Det blev en fest for Esbjerg og hele håndbolddanmark

Nykøbing F. Håndbold vandt sin første pokaltitel, Odense Håndbold fik sølv, og Team Esbjerg måtte nøjes med bronzen. Men som værtsby bestod Esbjerg med glans, da Santander Final4 for første gang blev holdt i byen. 

Foto: Yesbjerg/Adobeø

– Blue Water Dokken var en megagod ramme, både lørdag og på finaledagen, og der skal lyde en meget stor ros til Esbjerg for, at tilskuerne valgte at komme søndag, og at de blev for atovervære finalen. Servicen og samarbejdet med Team Esbjerg og personalet i hallen har været helt i top, siger en veltilfreds direktør i Divisionsforeningen Håndbold, Thomas Christensen, og fortsætter:

 Vi har haft pokalfinale på neutral bane i Silkeborg i fem år, og dette var første år med et hjemmehold, fordi vi ville være sikre på, at hallen blev fyldt med mennesker. Det var hovedmålet, og det blev indfriet i Esbjerg.”Dokken” kunne godt have lidt flere udenomsfaciliteter, det er jo en håndboldhal, men heldigvis kunne vi bruge loungen ovre på fodboldstadion.  

Aktive fans havde en fest

Efter hver Final4 evaluerer Divisionsforeningeni samarbejde med hovedsponsoren, Santander Consumer Bank, og tendensen går i retning af at aktivere fans fra de fire deltagende klubber stadig mere. I Esbjerg foregik det blandt andet med dance cam og kramme cam, hvor kameraet ved ophold i spillet zoomede ind på tilfældige tilskuere, og de blev opfordret til at udnytte stjernestunden, samt med konkurrencer for fans i pauserne. 

– Vores overordnede mål er at lave en håndboldfest for hele håndbolddanmark, i særdeleshed for de fire klubber, men også for alle andre klubber og publikum. Min mavefornemmelse for, om det er lykkedes, er god, siger Thomas Christensen.

Økonomi spiller også en stor rolle ved valg af spillested. Salget af tv-reklamer og partoutbilletter er en vigtig indtægtskilde, og Thomas Christensen skønner, at der vil være på den gode side af en million kroner til deling mellem Divisionsforeningen og de fire klubber. 

Direktør er stolt og benovet

Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer, gav i loungen forud for bronzekampen mod Randers HK udtryk for blandede følelser. Klubben oplevede den ubarmhjertige side af håndbold, da den måtte hele følelsesregistret igennem og til sidst tabte til Odense i semifinalen.

– Jeg er både glad, stolt og benovet over, at vi har været i stand til at gennemføre et sådant arrangement i Esbjerg. Alle, vi har talt med, har bare været glade og syntes, at det har været fantastisk at deltage i Final4. Det synes jeg, vi skal huske midt i den sportslige ærgrelse. Og så leverede pigerne jo ved at vinde bronze på finaledagen, siger Hans Christian Warrer, der sender en stor tak til de frivillige, Team Esbjergs faste stab og Sport & Event Park Esbjergs medarbejdere. 

Cheftræner Jesper Jensen har som abdiceret pokalmester Final4 for et år siden i Jysk Arena at holde arrangementet i Esbjerg op imod, og det tåler ingen sammenligning.

– Det var sindssygt flotte rammer og et klart styrket produkt i forhold til i fjor, og at vi har kunnet holde et arrangement af det formatglæder mig på både Esbjergs og dansk håndbolds vegne, siger Jesper Jensen.

Nykøbing-fans invaderede Fanø – ECH Park åbnede for spillere

Fans fra de fire deltagende byer har sat deres festlige og farverige præg på Esbjerg og Fanøs overnatningssteder og bylivet. 

Fansene fra Nykøbing Falster var mest talstærke, omkring 350, og mange af dem drog mod Fanø og Fanø Night & Stay for at overnatte på den tidligere søfartsskole, der er indrettet med 50 værelser med plads til op til flere personer i hvert.

De tre gæstende hold fra Odense, Randers og Nykøbing overnattede alle på ECH Park.

– Vi har normalt lukket mellem jul og nytår, men valgte at åbne, så spillerne og alle omkring holdene havde et sted at sove og spise. Alle 58 værelser var fyldt op med håndboldspillere og ledere, omkring 70 i alt, og vi er vant til at lave sportsbuffeter med sund og nærende mad. Final4 er supergodt for byen og giver en fantastisk omtale medværtsskabet, siger direktør og ejer Palle Storinggaard. 

 

Leave a Reply