Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod en tricktyv, der narrer værdier og kreditkort fra ældre borgere.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer nu mod en tricktyv, der udgiver sig for at være fra politiet og franarrer ældre mennesker deres værdier og kreditkort.

”Vi vil gerne opfordre til, at man straks kontakter os, hvis man bliver kontaktet af denne tricktyv”, siger politikommissær Dennis Holst.

Mandag blev en ældre kvinde fra Haderslev ringet op af manden, der påstod at være fra politiet. Manden fortalte kvinden, at der var tyve på spil og bad hende samle alle værdier, så ville han komme og afhente dem og tage vare på dem. Ved 21-tiden dukkede manden op på kvindens bopæl på Thrigesvej i Haderslev og tog alle hendes værdier og kreditkort med sig.

Gerningsmanden beskrives som en mand af dansk udseende, 20-25 år og 175-180 cm høj, spinkel af bygning. Han talte dansk og var iført kasket, sort regnjakke og mørke bukser.

Tirsdag forsøgte en ukendt person på samme facon at få udleveret effekter fra en anden ældre borger i Haderslev. I dette tilfælde blev det ved forsøget, da det ikke lykkedes tricktyven at snyde den forurettede.

Det lykkedes dog senere på tirsdagen. Klokken 18 franarrede en tricktyv en borger på Øster Vedsted Vej i Ribe værdier med samme fremgangsmåde. Her beskrives gerningsmanden lidt ældre, omkring 30-40 år.

”Vi kontakter ikke borgere på denne måde og vil gerne opfordre borgerne til ikke at udlevere effekter, men i stedet kontakte os på 1-1-4, så tager vi os af sagen”, siger politikommissær Dennis Holst, der opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Så ring til Syd- og Sønderjyllands politi på 1-1-4, hvis du oplever noget mistænkeligt eller har oplysninger i sagen – for eksempel, hvis du har set gerningsmanden og på den måde kan hjælpe med opklaringen.

Leave a Reply