Team Esbjerg får mulighed for at forsvare pokaltitlen i Santander Cup på hjemmebane. Divisionsforeningen Håndbold har besluttet at tildele værtskabet til Esbjerg og Team Esbjerg, når Santander Final4 spilles lørdag den 29. december og søndag den 30. december 2018.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

– Vi er glade for at have fået gode og gennemarbejdede bud fra klubberne, og det var en helhedsbetragtning, der afgjorde værtskabet til Team Esbjergs fordel. Klubben råder over en lækker hal, og vi kan se, at mange er vant til at komme til håndbold i Esbjerg. Det fælles mål er naturligvis at fylde hallen og skabe en stor event for hele håndbolddanmark, både for dem i hallen og for dem, der følger Final4 på tv. Vi har vurderet helheden, herunder også, at Esbjerg Kommune er gået ind som en aktiv medspiller ved arrangementet, siger administrerende direktør i Divisionsforeningen Håndbold Thomas Christensen.

De to første Final4-stævner i kvindehåndbold er blevet holdt i Jysk Arena i Silkeborg, men efter forbillede fra herrehåndbold udbydes værtskabet nu blandt de deltagende klubber. Odense Håndbold afstod på grund af travlhed med Champions League, og Nykøbing F Håndbold måtte sent trække sig, fordi det ikke kunne lade sig gøre at råde over Arena Næstved. Derfor stod afgørelsen mellem Randers HK og Team Esbjerg.

Begejstret borgmester: Det er unikt

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, reagerede hurtigt på opfordringen til at bakke en ansøgning om værtskabet fra Team Esbjerg op.

– Final4 er en unik mulighed for at markedsføre vore egne håndboldpiger og give byens borgere mulighed for at opleve fire af verdens bedste kvindehold på tæt hold. Vi vil til stadighed have fokus på at brande Esbjerg som en spændende by med gode vibrationer ved at byde ind på værtskaber for store begivenheder, for eksempel DGI landsstævne, Tall Ships Race, DM i landevejscykling næste sommer og nu Final4-stævnet, siger Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg Kommune yder et markedsføringstilskud til at skabe opmærksomhed om begivenheden og stiller derudover sit eventsekretariat med Villy Grøn i spidsen til rådighed med dets viden om at afvikle store arrangementer. Jesper Frost Rasmussen er selv flittig håndboldtilskuer, og selv om lørdagen kolliderer med hans fars fødselsdag, vil han være på plads i Blue Water Dokken.

Bestyrelsesformand: Vi er stolte

– Det er med stolthed, at vi nu kan dele med vore mange tilhængere og sponsorer, at Team Esbjerg sammen med Esbjerg Kommune er lykkedes med at trække Final4 til Blue Water Dokken. En stor cadeau til vores direktør, Hans Christian Warrer, som har gjort et fortrinligt job med at skabe et stærkt bud fra klubben og byen. Uden opbakning fra Esbjerg Kommune var det ikke lykkedes, og et flot samarbejde har båret frugt, siger bestyrelsesformand Bjarne Pedersen.

Team Esbjergs direktør: Alle bakker op

Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer, har arbejdet intenst på projektet, siden klubben 20. september sikrede sig adgang til Final4 med en sejr over Viborg HK i kvartfinalen. Otte dage senere skulle et bud på finalestævnet ligge hos Divisionsforeningen Håndbold.

– Dette er stort for klubben, for holdet og for hele byen, men det er ikke en opgave, Team Esbjerg kan løfte alene. Vi holdt derfor hurtigt et møde med Sport & Event Park Esbjerg (SEPE) og Esbjerg Kommune, og jeg spurgte de frivillige, om de var med på ideen. Hos alle parter er jeg blevet mødt med den holdning, at det ville være fedt at få Final4 til Esbjerg. Nu er vi bare glade og stolte over, at det er lykkedes, og vi vil sætte alle kræfter ind på at skabe en håndboldfest i Esbjerg, siger Hans Christian Warrer.

Du vil snart kunne købe billet til Final4

Divisionsforeningen Håndbold er arrangør og har rettighederne til arrangementet. På et møde i Fredericia i dag har organisationen sammen med de fire deltagende klubber fastsat rammerne for afviklingen, herunder hvilke billetpakker der skal udbydes. Thomas Christensen forventer, at billetsalget vil kunne åbnes om 8-10 dage.

– Det er vigtigt at understrege, at billetter til Final4 skal købes særskilt. Men vi føler os overbeviste om at kunne tilbyde vore sponsorer og loyale sæsonkortholdere attraktive muligheder for at overvære Final4. Team Esbjerg havde i seneste sæson et gennemsnitligt tilskuertal til hjemmekampe på 2.140, og det har også spillet med. Divisionsforeningen ønsker, at finalestævnet bliver en fest, både i Blue Water Dokken og på TV 2, hvor det højeste antal seere til en klubkamp blev nået med 310.000 seere til Final4-finalen mellem København Håndbold og Team Esbjerg i fjor. Vi skal nok gøre vores til at fylde hallen med ca. 3.400 tilskuere, siger Hans Christian Warrer.

De fire finalehold spiller om en præmiesum på 525.000 kr., og når den sum og et garantibeløb til Divisionsforeningen Håndbold er trukket fra, deles overskuddet i fem lige store portioner. Dagens lodtrækning gav disse semifinaleopgør:

Randers HK vs. Nykøbing F. Håndbold

Team Esbjerg vs. Odense HC

Leave a Reply