Stor regional trafiksikkerhedskampagne

Esbjerg Kommune gennemfører sammen med Politiet og de øvrige kommuner i Syd- og Sønderjylland igen i år, kampagnen “Kør Sikkert”, der er et opråb til bilisterne om at tænke sig om, når de sidder bag rattet.

Opråbet leveres fra bagsædet – fra børnene, som ser alt.

Som et led i kampagnen inviteres alle skolebørn på 1. og 2. årgang i regionen til at skrive breve til deres forældre. I brevene kan børnene komme med gode råd til, hvordan forældrene kan køre mere sikkert i trafikken og ikke mindst fortælle med egne ord, hvorfor de skal køre sikkert.

Derfor har de syd- og sønderjyske kommuner i løbet af sommeren sendt alle klasselærere på 1. og 2. årgang et brev med information om kampagnen. Ideen er, at børnene skriver brevene som en del af en skoletime, hvor man forud kan have haft trafiksikkerhed som tema og talt om, hvad det er for nogle ting, der er vigtige at holde øje med i trafikken, og hvilke ting man rent faktisk ikke må, når man kører bil.

Der er desuden blevet produceret en rørende film, hvor børn læser brevene op for deres forældre, og fortæller om den utryghed, de føler, når deres forældre er uopmærksomme i trafikken.

Kampagnen kører igen i år på Facebook, hvor man kan se filmen og uploade brevene.

Søren Heide Lambertsen, der er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, har støttet op om kampagnesiden med et like.

“Det er vigtigt, at vi som voksne er rollemodeller for vores børn. De hører og ser mere end vi lige tror og det kan ikke være rigtigt, at børn skal gå og bekymre sig om, hvorvidt deres forældre kører sikkert,” siger Søren Heide Lambertsen.

I 2017 sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi 1.799 trafikanter for at tale i håndholdt telefon, mens de kørte på vejene i Syd- og Sønderjylland. Derfor glæder det Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi, at lovgivningen forventes ændret i 2019, så det fremover giver et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobiltelefon.

“Børnene på bagsæderne skal ikke føle sig utrygge, fordi deres forældre kører med hovedet under armen. Derfor håber vi med denne kampagne, at det lykkes børnene at råbe forældrene op,” udtaler Christian Østergård, Syd- og Sønderjyllands politi.

“Kør Sikkert”

Trafiksikkerhed er relevant for alle – voksne som børn. De syd- og sønderjyske kommuner står sammen med Børneulykkesfonden og Syd- og Sønderjyllands Politi bag en stor regional trafiksikkerhedskampagne “Kør Sikkert”, som løber af stablen i efteråret 2018. Dette års kampagne sætter fokus på den uro, børn ofte sidder med som medpassager og skarp observatør af, hvad deres forældre laver, når de kører bil. Uopmærksomhed i trafikken er nemlig fortsat den største årsag til ulykker i trafikken. Ifølge Rådet for Sikker Trafik skyldes hver 3. dødsulykke uopmærksomhed.

Konkurrence

Når børnene har afleveret det brev, de har skrevet i skolen til deres forældre, kan forældrene tage et billede af brevet og dele det på facebook eller Instragram med #kørsikkert. Så deltager familien i en konkurrence om et familieophold til Lalandia.

Leave a Reply