Esbjerg Kommune: Sommertogtets program i Esbjerg tager en pejling på fremtiden

0
31

Når Kongeskibet Dannebrog anløber Esbjerg Havn den 31. august venter der Hendes Majestæt Dronningen et alsidigt program, som viser hvordan nye generationer definerer kultur i Danmarks yngste storby.

Sådan så det ud, da Kongeskibet Dannebrog i 2008 lagde vejen forbi Esbjerg. Foto Esbjerg Kommune

Kl. 10 tirsdag den 31. august danner Dokhavnen ramme om modtagelsen af Kongeskibet Dannebrog. Efter en festlig velkomst skal Dronningen køre i karet fra havnen til Esbjerg Rådhus, og ruten krydser byens nyrenoverede gågade, hvor indretningen henter inspiration fra Vadehavet.

Karetturen bliver den eneste på dette års sommertogt, og esbjergenserne får dermed en enestående mulighed for at opleve Garderhusarregimentets Hesteskadron.

”Esbjerg trækker i festtøjet, og hele byen er klar til at byde Dronningen velkommen. Besøget er et tiltrængt højdepunkt, og vi er mange som glæder os til at gøre dagen til en fest for alle, som har lyst til at være med til at hylde Dronningen”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Karetturen slutter ved Esbjerg Rådhus, hvor den officielle modtagelse finder sted. Derefter fortsætter besøget til Musikhuset Esbjerg og Bakkeskolen Cosmos, og begge besøgssteder byder på oplevelser, som understreger, at kulturen i disse år blomstrer og finder nye veje i Esbjerg.

Frokosten står Hjerting Badehotel for, og derefter indeholder programmet tydelige tegn på, at besøget foregår i Danmarks EnergiMetropol med to virksomhedsbesøg. Første stop bliver Viking Life-Saving Equipment og derefter besøger Dronningen Esbjerg Havn, hvor den grønne omstilling og bæredygtighedsinitiativer er i fokus.

Dagens program slutter på GAME Streetmekka Esbjerg. Her viser børn og unge, hvordan gadeidrætten har pustet liv i en gammel remise.

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Endeligt program og akkreditering

I begyndelsen af august kan pressen akkreditere sig til besøget i Esbjerg. Hvis man ønsker at følge besøget, stiller Esbjerg Kommune en pressebus til rådighed.

I august offentliggøres også det endelige program med tider, og her vil man kunne se, hvor det bliver muligt at se Dronningen under besøget.

Leave a Reply