Spar Nord Fonden og Spar Nord Bank er med ombord som samarbejdspartnere for tredje gang, når The Tall Ships Races igen besøger Esbjerg. Som starthavn får Esbjerg æren af at sende The Tall Ships Races flåden afsted for første gang i to år efter et ufrivilligt afbræk på grund af COVID-19.Ombord på Motorfyrskibet underskrev fondsdirektør Bo Uggerhøj og borgmester Jesper Frost Rasmussen aftalen.

Det bliver en storslået og rørende oplevelse, når nogle af verdens smukkeste sejlskibe anløber Esbjerg Havn i juli 2022. Stolte skibe, fyldte havnebassiner, besætninger fra forskellige lande og masser af glade besøgende. Den oplevelse er mange blevet snydt for i både 2020 og 2021, og det gør Esbjerg nu klar til at råde bod på med støtte fra Spar Nord Fonden og Spar Nord Bank som hovedsponsor.

”Vi har store forventninger til, at arrangementet i 2022 bliver af en hidtil uset kaliber. Lige nu arbejdes der på højtryk for at få alle elementer til at gå op i en højere enhed. Lige fra indretningen af havnefronten til underholdningsprogrammet. At kunne genoptage samarbejdet med Spar Nord Fonden og Spar Nord Bank er en stor fornøjelse, da begge parter har et indgående kendskab til, hvad The Tall Ships Races betyder for Esbjerg”, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.

Mens The Tall Ships Races gæster Esbjerg fra torsdag den 7. juli til søndag den 10. juli, forventes over 500.000 besøgende at komme til byen for at opleve det imponerende syn langs havnekajerne.

Fællesskab på mange måder

Hos Spar Nord Fonden er fondsdirektør Bo Uggerhøj ikke et øjeblik i tvivl om værdien af, at The Tall Ships Races kommer til byen. ”Når vi giver donationer til gode initiativer, lægger vi stor vægt på effekten af det, vi støtter – og et af målepunkterne er ”fællesskab”. For os er folkefesten i Esbjerg en fin-fin base for fire dages fælleskab – med fx familien, arbejdspladsen, vennerne, erhvervsnetværket, børnebørnene, byen og tilrejsende gæster fra hele regionen. Alle kan – i fire døgn – glæde sig over at være en del af et stort og veltilrettelagt fællesskab på havnen i Esbjerg.”

Gertie Gorzelak, Esbjergpige og ny direktør i Spar Nord Esbjerg er oprigtig glad for Spar Nord Fondens donation til The Tall Ships Races i 2022. ”Det er en flot opbakning til det lokalsamfund, hvor vores kunder bor og lever – og hvor vi driver bank i. I banken har vi netop besluttet at bruge en pæn sum på at sørge for maritime hyggestunder for vores kunder, netværk, borgere og alle andre gæster på havnen til juli næste år. Kan næsten ikke vente, siger Gertie Gorzelak. Lige nu trænger vi alle til en folkefest, men må vente lidt endnu. Til gengæld er det nu sikret, at den kommer – og hvornår.”

Esbjerg bliver første stop i kapsejladsen, der fører skibene til Harlingen i Holland, Antwerpen i Belgien og Aalborg. Mødet mellem nationer og den kulturelle udveksling har siden 1956 været en kongstanke hos Sail Training International, som står bag den maritime sejlbegivenhed. Arrangørerne i Esbjerg forventer at give mindst 150 unge mellem 15 og 25 år mulighed for at sejle med på strækningen mellem Esbjerg og Harlingen i Holland. De unge får en forsmag på livet til søs og lærer at begå sig i en international besætning, og denne kombination skal gerne få flere unge fra Esbjerg-området til at interessere sig for en maritim uddannelse.

Værtsby for femte gangEsbjerg har fungeret som vært for The Tall Ships Races i 1993, 2001, 2014 og senest i 2018, da by og havn fejrede 150-års jubilæum.

Foto Esbjerg Kommune

Leave a Reply