Lørdag den 14. august 2021 åbner Esbjerg Kommune officielt dørene til Esbjerg International House – et samlingspunkt for alle tilflyttere i kommunen. Rammerne for huset er det gamle ting- og arresthus ved Torvet i Esbjerg. Åbningen markeres med en reception for indbudte gæster. Derefter er alle velkomne til at kigge forbi ved arrangementet World Wide Esbjerg, som finder sted i ting- og arresthusets gård på åbningsdagen kl. 12 til 16.

Pia Enemark og Maria Anglada fra Esbjerg Kommunes Tilflytterservice ser frem til, at mange lægger vejen forbi Esbjerg International House, når huset officielt åbner den 14. august 2021.

Hvert år flytter mellem 1.200 og 1.600 internationale borgere til Esbjerg Kommune. Som tilflytter fra udlandet kan man stå med mange spørgsmål både praktisk om f.eks. bolig, jobsøgning, børnepasning og skole, men også kulturelt og socialt f.eks. om, hvordan man afkoder den lokale kultur og får dannet sig et netværk. Derfor oprettede Esbjerg Kommune i foråret 2020 et internationalt hus, som både kan give tilflyttere svar på det formelle i forbindelse med deres ankomst og fungere som et samlingssted for aktiviteter for internationale tilflyttere. Her er alle tilflyttere – såvel danske som internationale – velkomne.

Åbner officielt 14. august
Huset er placeret i det gamle ting- og arresthus ved Torvet, Torvegade 23 i Esbjerg. Her har bl.a. Esbjerg Kommunes Tilflytterservice kontor, hvor de kan mødes med tilflyttere. Huset har også allerede dannet ramme om flere mindre events for internationale tilflyttere som f.eks. tilflyttercafé, jobsøgningscafé og workshops om dansk kultur.

Coronasituationen betød, at en officiel indvielse af huset i første omgang måtte udsættes. Det rådes der bod på nu, hvor det igen er blevet muligt at samles flere. Lørdag den 14. august 2021 kl. 11- 12 indvies huset officielt med en reception for indbudte samarbejdspartnere. Pressen er velkommen til at deltage.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over det nye internationale hus og ser frem til at deltage ved indvielsen:

– I Esbjerg Kommune vil vi gerne tiltrække og fastholde nye borgere. Vi tager godt imod danske og internationale tilflyttere, der skal have mulighed for at falde godt til og blive en del af fællesskabet. Erhvervslivet har også et akut behov for international rekruttering, og derfor skal det internationale miljø videreudvikles, så vi kan støtte op om virksomhedernes behov for arbejdskraft. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu har et internationalt hus centralt i Esbjerg, som både kan give vores tilflyttere praktisk rådgivning og fungere som mødested for internationale netværk, siger Jesper Frost Rasmussen.

Oplev kultur fra hele verden i Esbjerg
Efter den officielle indvielse af det internationale hus er alle velkomne til at kigge forbi til arrangementet World Wide Esbjerg, som finder sted i ting- og arresthusets gård på åbningsdagen den 14. august kl. 12 til 16. Der er plads til 60 personer ad gangen. Her kan man bl.a. opleve thailandsk dans og musik, filippinsk dans, dombramusik fra Kasakhstan, russisk sang og mexicansk musik, men også taler om kultur og en paneldebat om at være international tilflytter til Danmark. Det er også muligt at få en rundvisning i huset.

Foran gården kan man på åbningsdagen kl. 12-16 besøge boder med kunst og kunsthåndværk lavet af internationale tilflyttere fra Argentina, Mexico, Indien, Sudan, Rusland, Thailand, USA, Holland og Letland. Der vil også være mulighed for at høre mere om Esbjerg Kommunes Tilflytterservice.

Om Esbjerg Kommunes Tilflytterservice
Esbjerg Kommune har siden 2013 haft en Tilflytterservice, som hjælper tilflyttere med formelle og praktiske spørgsmål ved ankomst, hjælper medflyttende partnere med jobsøgning og hjælper tilflyttere med at få sociale netværk, så hele familien kan trives og dermed får lyst til at blive boende i kommunen. Tilflytterservice består af to medarbejdere – Pia Enemark og Maria Anglada, som selv er fra Mexico.

Pia Enemark og Maria Anglada fra Esbjerg Kommunes Tilflytterservice ser frem til, at mange lægger vejen forbi Esbjerg International House, når huset officielt åbner den 14. august 2021.

Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.

Leave a Reply