Esbjerg går ind i kampen for nyt skattecenter

0
968

I den nye finanslovsaftale har regeringen og støttepartierne sat penge af til oprettelsen af et nyt skattecenter med 250 medarbejdere i 2020. Det kan hurtigt og effektivt placeres i Esbjerg, og derfor har Esbjerg Kommune meldt sig på banen over for skatteminister Morten Bødskov.

Foto: Esbjerg Komune

Det vil være ideelt at placere et nyt skattecenter i Esbjerg. Sådan lyder budskabet fra Esbjerg Kommune til skatteminister Morten Bødskov i forbindelse med den nye finanslovsaftale. Regeringen og støttepartierne har i 2020 sat 150 mio. kr. af til at oprette et nyt kontrolskattecenter med 250 medarbejdere, der skal beskæftige sig med snyd og organiseret kriminalitet på skatteområdet.

Faktisk kan Esbjerg tilbyde en løsning, der gør det muligt hurtigt og effektivt at oprette et velfungerende skattecenter. Og det er en løsning, som også får fuld opbakning lokalt fra Fanø og Varde kommuner.

“Staten ejer allerede en ejendom, der er centralt placeret i Esbjerg og endda tidligere har huset skattevæsenet. Lokalerne er moderniseret inden for de senere år og er derfor lige til at flytte ind i for de 250 medarbejdere, og placeringen på Adgangsvejen gør det let at komme til og fra ejendommen”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Succes med statslige arbejdspladser

Ud over de 150 mio. kr. i 2020 er der i finanslovsaftalen sat 200 mio. kr. af årligt i 2021-2023 til at styrke skattevæsenet med yderligere tre nye skattecentre, og Esbjerg Kommune er klar til at løfte en del af opgaven undervejs.

Tidligere er statslige arbejdspladser flyttet til Esbjerg Kommune med succes, og med det nuværende skattecenter i Ribe og Gældsstyrelsen i Tønder er der en oplagt mulighed for at skabe en decideret skatteklynge i Vestdanmark.

Uddannelse er et led i regeringens styrkelse af skattevæsenet, og her spiller Esbjerg Kommune ind med optimale rammer på UC Syd. UC Syd tilbyder allerede en professionsbachelor indenfor skat, og nu er Esbjerg Kommune gået i dialog med UC Syd om også at udbyde uddannelsen i Esbjerg. Uddannelse kan sikre fremtidens medarbejdere inden for skatteforvaltningen.

Balanceret udvikling af Danmark

Også Søren Heide Lambertsen bakker som gruppeformand for socialdemokraterne i Esbjerg Byråd op om placeringen af et nyt skattecenter i Esbjerg.

“Dels er der en række praktiske argumenter, som gør det oplagt at vælge Esbjerg, dels vil placeringen i Esbjerg støtte op om ambitionen om at fremme en balanceret udvikling af Danmark. Samtidig falder det godt i tråd med vores fokus på at skabe vækst gennem tiltrækningen af attraktive arbejdspladser og specialiseringen inden for uddannelser”, siger Søren Heide Lambertsen.

Leave a Reply