Der er muligheder for at hente den tredje vestjyske sejr i Metal Ligaen på en uge, når Esbjerg Energy søndag klokken 16.00 tager imod Odense Bulldogs i Granly Hockey Arena, hal 2.

Grafik: Yesbjerg/Adobe

– Det ligner jo en ny og vigtig udfordring for os, når Odense kommer til Esbjerg. Kigger man udelukkende på stillingen i Metal Ligaen kunne man jo tro, at vi stillede op som favoritter, men lad mig lige minde om, at ikke kun Esbjerg, men også Odense, i sidste spillerunde hentede point mod et tophold, pointerer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy. Vi leverede en god indsats, lukkede af og vandt 1-0 i Aalborg. Men Odense formåede at presse Rungsted ud i overtid og hente et point mod dem, efter en imponerende sjællandsk stime. Og så arbejder Odense stenhårdt og er altid velforberedte, så det bliver vanskeligt. Så vi skal, som altid, være klar fra start og levere gennem 60 minutter.

Med for Odense er både den dobbelte danske mester Søren Nielsen, som skiftede fra Esbjerg til Odense og Mathias Thinnesen som er tilbage hos Odense efter en pause.

– Ja, Thinnesen er ligeledes en Esbjerg-dreng, som efter nogle år i Odense lagde skøjterne på hylden. Han fik lysten til hockey tilbage og er nu tilbage hos Bulldogs. Men læg lige mærke til, at han har scoret to mål og er noteret for et enkelt oplæg til scoring i tre kampe, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy er nummer seks i Metal Ligaen med 26 point efter 21 kampe. Odense er ligaens nummer ni med 12 point efter 20 kampe.

I tirsdagens overtidssejr mod Rødovre Mighty Bulls kunne det vestjyske hjemmepublikum stifte bekendtskab med den canadiske back Brett Bellemore. I Aalborg debuterede Brady Austin, som søndag spiller sin første hjemmekamp mod Odense.

– Vores nye canadiske backs, Brett og Brady, gjorde det godt i Aalborg. De gjorde det godt med pucken og traf gode valg, men de var samtidigt dygtige uden puck. De hindrede spilvendinger, som Aalborg ofte profiterer af. De dækkede godt af i spillet uden puck og satte et tydeligt præg på spillet uanset hvor de var på banen. Kvaliteten betyder jo, at roen smitter af på spillet generelt og presset på de øvrige spillere bliver mindre. Og endelig taler det sit tydelige sprog, at vi hindrede ”Pirates” i at score.

– Alle kampe er lige nu vigtige og Odense-kampen er ingen undtagelse. Den næste kamp er altid den vigtigste. Så fuldt fokus på Odense. Efter den får vi et lille break inden vi både den 13. og 14. møder SønderjyskE. Så vi skal være klar på dagen og søndag er det mod Odense, slutter Mark Pederson.

Leave a Reply