-med den 28-årige back Simon Grønvaldt.

Foto: Yesbjerg

Simon Grønvaldt er født i Rødovre og spillede i den lokale klub, inden han i sommeren 2008 rejste til Canada, hvor han spillede i Ontario Hockey League. Her spillede han frem til 2012.

– Vi har jo ligesom mange andre set Simon Grønvaldt i Metal Ligaen, senest i kvartfinalerne mod Frederikshavn, og vi har bemærket at han er en solid og yderst stabil back, der har spillet mange minutter for sit hold pr. kamp. Han var en vigtig del af det hold, der sendte os på tidlig sommerferie i foråret. Her blev vi senest overbevist om, at han spiller på et højt niveau og han kan med sine defensive kompetencer matche modstandernes første- og andenkæder, forklarer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

Simon Grønvaldt har siden 2012 spillet i Metal Ligaen, hvor han har repræsenteret Rødovre Mighty Bulls, Aalborg Pirates, Odense Bulldogs og senest Frederikshavn White Hawks.

– Simon Grønvaldt har udviklet sig og benytter dygtigt sin størrelse i spillet. Han formår at placere sig rigtigt på isen, og er dygtig i spillet i hjørnerne. Vi forventer ikke at have hentet en ”hard-hitter” til Esbjerg, men glæder os til at integrere en disciplineret, defensiv back, som tilfører holdkammeraterne ro og tryghed i spillet, fortsætter Energy-assistenten.

Simon Grønvaldt har spillet mere end 400 kampe i Metal Ligaen. Endvidere har den 188 cm høje back optrådt i Champions Hockey League og han har repræsenteret Danmark ved U18- og U20-VM.

– Rutine er en af de kvaliteter, som vi har søgt. Hos Esbjerg Energy har vi et ungt hold, med mange sultne spillere. Vi har med Simon Grønvaldt fået en rutineret spiller, som skal guide de unge spillere, ikke bare i hverdagen på og udenfor isen, men særligt i de afgørende kampe med et stort pres. Erfaringerne fra specielt andre lande, gør spillere mere komplette, både som ishockeyspillere og som mennesker. Erfaringer som tilfører spilleren en menneskelig og ishockeymæssig modenhed og karakter. Man kan sige, at Simon Grønvaldt har samlet erfaringer fra mange forskellige kulturer. Disse erfaringer og kvaliteter håber vi at Simon kan tilføre truppen. Vi tror, at han er i stand til ikke bare selv at profitere af erfaringerne, men også bidrage til at de videreformidles til resten af truppen, slutter Thor Dresler.

Simon Grønvaldt har vundet den danske pokalturnering to gange, og kunne sidste år glæde sig over en bronzemedalje med Frederikshavn.

Leave a Reply