Skolebørn skal i højere grad kende det Danmark, de er en del af! Det er motivationen bag det ambitiøse tværministerielle projekt Kend dit land, som netop nu sender 4. klasses elever på busture rundt i landet for at opleve Danmarks mangfoldige kultur, natur og historie.

Foto: Esbjerg Kunstmuseum

De kommende uger tager Esbjerg Kunstmuseum således imod 4. klasses elever fra Kalundborg Kommune til særligt udviklede forløb om billedkunst, musik og naturvidenskab – nogle af de satsninger, der kendetegner netop vores kunstmuseum. Eleverne skal bl.a. opleve, hvordan musik kan påvirke oplevelsen af et maleri, eksperimentere med lys og farvede skygger og skabe system-billeder inspireret af billedkunstneren Gunnar aagaard Andersen.

Kend dit land er initieret af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, undervisningsminister Merete Riisager, børne- og socialminister Mai Mercado og kultur- og kirkeminister Mette Bock, og Esberg Kunstmuseum blev i foråret udpeget som destination på én af de ti ture rundt i landet. På turen Sjælland – Sønderjylland er også Odense Bys Museer, Tirpitz, Fiskeri- og Søfartsmuseet, Vadehavscentret og Historiecenter Dybbøl Banke.

Leave a Reply