Der kan sættes flueben ud for to ting, når Esbjerg Energy fredag klokken 19.00 tager imod Odense Bulldogs i Granly Hockey Arena, hal 2. Ikke alene er det grundspillet i Metal Ligaens sidste hjemmekamp for Energy, men samtidigt er det den foreløbigt sidste kamp i hal 2, inden vestjyderne i slutspillet indvier den nye Granly Hockey Arena.

Foto: Yesbjerg/Adobe

– Tirsdagens udekamp i Aalborg mod Pirates, som esbjergenserne vandt med 6-3, var endnu et skridt i den rigtige retning. Efter en skidt start, hvor hjemmeholdet scorede mod os i første skift, formåede vi at spille vores bedste periode hidtil i denne sæson, fastslår cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Energy-spillerne leverede en disciplineret indsats i Aalborg, hvor Kim Karlsson, Andreas Wejse, Anders Koch, Felix Scheel, Niklas Andersen og Andreas Grundtvig alle fandt vej til netmaskerne for Energy.

– Vi vidste jo på forhånd, at ”Pirates” er dygtige til at udnytte mulighederne for omstillinger. Derfor var det vigtigt, ikke at blive fanget med for mange spillere dybt i vores offensive zone ved pucktab. Derfor havde vi fokus på at holde fast i pucken, forklarer den 51-årige canadier.

Sejren betyder, at Esbjerg Energy minimerede afstanden til Aalborg Pirates på Metal Ligaens fjerdeplads til tre point før weekendens to spillerunder, ligesom esbjergenserne efter kampen er bedst indbyrdes.

– Vi spillede som altid for sejren og glæder os både over de tre point, men også over at vi fortsatte opbygningen frem mod slutspillet. Vi skal have vores mind-set på plads, så vi kan glæde os over en sejr, eller ærgre os over et nederlag på kampdagen, men dagen efter være klar til ydmygt at fortsætte arbejdet.

Esbjerg Energy er placeret på Metal Ligaens femteplads med 59 point for 38 kampe. Odense er nummer ni med 19 point efter 38 kampe.

– Jeg håber og tror på en god kamp hjemme mod Odense Bulldogs. Men jeg forventer samtidigt, at det bliver en hård kamp, hvor vi aldrig bliver overmodige, for der findes ingen lette kampe i denne liga. Vi skal have fokus på os selv, og de forhold som vi kan påvirke.

– Vi arbejder for sejre og for point. Et fokus på, om vi når fjerde- eller femtepladsen har vi ikke. Næste kamp, en sejr her og den rette tilgang og disciplin er det vigtigste. Så må vi jo se hvad fremtiden bringer. Vi har en opgave fredag i Esbjerg mod Odense, og efter den kan vi fokusere på udekampen søndag i Vojens, slutter Mark Pederson.

Søndag klokken 17.30 spiller Esbjerg den sidste kamp i Vojens mod SønderjyskE i grundspillet.

Leave a Reply