En Skagensmaler med soloudstilling

Skagensmaleren Michael Ancher i stor soloudstilling på Ribe Kunstmuseum
Lørdag d. 2. februar åbner en udstilling, der har været længe undervejs– en udstilling, som vi udlånte maleriet En Barnedaab til for et lille år siden. Nu er tiden kommet til, at ‘Michael Ancher og kvinderne fra Skagen’ skal vises her på Ribe Kunstmuseum.

Foto: Ribe Kunstmuseum

Skitser, eksperimenter og private motiver
Udstillingen er den første store Michael Ancher-udstilling i længere tid og består af omkring 60 værker, der tilsammen belyser den udvikling, som Ancher gennemgik som kunstner. Udvalget af malerier viser eksperimenter, intime og private motiver samt malerier, hvor Ancher har brugt langt lysere farver, end han er kendt for i offentligheden. Fælles for de udvalgte malerier er, at de forestiller de kvinder, som Ancher mødte gennem sit liv i Skagen. Herudover vil skitser til de to store værker Juledag (Skagens Kunstmuseer) samt En Barnedaab (Ribe Kunstmuseum) vise, hvor meget eller hvor lidt der blev ændret under værkernes tilblivelsesproces. En del af skitserne har ikke tidligere været vist uden for Anchers Hus.


Stort katalog
I forbindelse med udstillingen er der udgivet et større katalog, hvor bl.a. museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist har bidraget med en artikel om Ribe Kunstmuseums hovedværk, En Barnedaab.
Bogen kan købes i museumsbutikken og i webshoppen for 250 kr.

Udstillingen er skabt i tæt samarbejde med Skagens Kunstmuseer og Den Hirschsprungske Samling, hvor udstillingen har været vist i 2018.

Fakta:
Titel: Michael Ancher og kvinderne fra Skagen
Udstillingsperiode: 2.februar – 28.april 2019
Udvalgte værker: ’En Barnedaab’, ’Pigen med solsikkerne’, ’Juledag’, ’Anna vender hjem fra marken’, ’Portræt af min hustru’ m.fl.

Leave a Reply