En Esbjerg “Gazelle” med fokus på kerneydelsen gør det igen

0
616

Ved Børsens kåring af Gazellevirksomhederne 2018, som fandt sted d. 14. november, var 44 Esbjerg virksomheder at finde på listen. Det er en markant stigning fra de 26, som var på listen sidste år. En Gazellevirksomhed vækster markant mere end andre virksomheder, og en af Esbjerg ’gazellerne’ har endda tidligere været kåret.

Foto: Østergaard Entreprise A/S

Credit: Business Esbjerg

At blive kåret som Gazellevirksomhed er noget særligt. At modtage flere kåringer er meget særligt. Det er virkeligheden for Østergaard Entreprise A/S.

Østergaard Entreprise A/S har eksisteret i en længere årrække, men ser fortsat sig selv som en iværksættervirksomhed. Virksomheden beskæftiger sig med nye anlæg og renovering af fjernvarmeledninger enten i totalentreprise eller som underentreprenør på smedearbejdet. Virksomheden er vokset i flere perioder, og blev allerede i 2007, 2008 og 2009 kåret som Gazellevirksomhed.

Virksomheden vandt i 2015 en række store kontrakter, og for at kunne kontrollere væksten, valgte Østergaard Entreprise A/S at investere i ledelse og dermed en styrkelse af virksomhedens grundfundament. Samtidigt blev entreprenørafdelingen outsourcet, og der blev fokuseret på kerneydelsen; svejse- og muffearbejde.

Den positive udvikling ser ud til at fortsætte for Østergaard Entreprise A/S. Omlægningen til CO2 venlige varmeforsyninger betyder øget interesse fra kunderne, og virksomhedens evne til at løfte store og længerevarende kontrakter kommer i spil.

”Vi fokuserer meget på de kontrakter, som ikke tildeles på prissætningen alene, men hvor også ledelse og kvalitet betyder noget for, om man får ordren eller ej,” 

Jimmy Østergaard, ejer og direktør

I en branche, som oplever udfordringer med at tiltrække og fastholde den kvalificerede arbejdskraft, oplever Østergaard Entreprise A/S, at deres evne til at byde ind på de længerevarende kontrakter, giver dem en fordel i forhold til medarbejderne.

”Vores medarbejdere er glade for den sikkerhed, som lange kontrakter giver. Det betyder, at medarbejderne er mere sikre på deres job, og det er lettere at rekruttere til, når arbejdskraften er en mangelvare,” 

Knud Erik Madsen, direktør

Leave a Reply