Kulturens Døgn har tilbud til alle

Den 13.-14. oktober åbner byens kulturelle institutioner for 24 timer med underholdning, musik, aktiviteter og muligheder for spisning. Kulturens Døgn præsenterer pulsen i byen.

Der er vækst i Esbjerg – byen boomer af nye tiltag og virkelyst. Sjældent har byen længst mod vest været så fuld af aktivitet og udvikling.

Heldigvis er der ikke kun vækst i mursten og arbejdspladser, for Esbjergs kulturliv er med helt fremme, og byen har en masse at byde på, når det gælder oplevelser, der kan udfordre vores sanser, underholde os og aktivere os.

Kulturnatten bliver til Kulturens Døgn

I år har 10 institutioner valgt at dedikere et helt døgn til at fejre kulturens mangfoldighed. ”Kulturens Døgn” er en naturlig udvikling af ”Kulturnatten”, der blev afholdt for sidste gang i fjor. Kulturens Døgn er 24 timer, hvor esbjergenserne og andre nysgerrige sjæle kan opleve alsidige kulturelle arrangementer på Esbjergs forskellige kulturinstitutioner.

”I år holder vi Kulturens Døgn af den simple årsag, at Kulturnatten udelukkede flere typer af arrangementer.” fortæller Jan Mols, der er talsmand for Kulturens Døgn og daglig leder på Tobakken. Jan Mols fortsætter: ”Mange af byens kulturelle tilbud henvender sig også til børn og unge, og vi vil gerne kunne tilbyde arrangementer i dagtimerne til dem. Derfor er et helt døgn med forskellige aktiviteter på forskellige tidspunkter den ideelle løsning.”

Aktiviteter i hele byen

Programmerne er ved at blive færdiggjort, og der bliver tale om et hektisk døgn med mange varierede tilbud, hvor esbjergensere i alle aldre kan få gode oplevelser. Der vil være forskellige musikalske tilbud, skriveværksteder, muligheder for spisning og gadeidrætsmarathon med overnatning på Esbjerg Street Mekka.

”Det bliver et vildt døgn, og vi glæder os alle sammen til at få det skudt i gang. Ikke nok med at vi får en god mulighed for at vise Esbjergs kulturliv frem, så giver det også alle institutionerne en chance for at holde en slags åbent hus, hvor alle kan komme og se, hvor meget Esbjerg rent faktisk kan byde på.” udtaler Jan Mols.

Kulturaktører kan stadig nå at tilmelde sig

Der er ikke lukket for tilmelding, og de 10 institutioner ser gerne, at der kommer flere kulturaktører med på banen og deltager med kulturelle indslag til programmet. Så hvis man er en lille – eller en stor kulturaktør i Esbjerg Kommune, og ønsker at være en del af programmet under Kulturens Døgn, kan man stadig nå at tilmelde sig. Det skal foregå via e-mail til tina@tobakken.dk.

Kulturens Døgn finder sted fra fredag den 13. oktober klokken 16:00 til lørdag den 14. oktober klokken 16:00. Man kan følge med på Kulturens Døgns Facebookside, der opdateres løbende så snart programmerne er på plads.

Besøg Kulturens Døgn på Facebook: https://www.facebook.com/KulturensDoegn/

Tilmelding for interesserede kulturaktører: tina@tobakken.dk

Fakta:

Hvornår: 13. – 14. oktober

Tidspunkt: fra klokken 16:00 – 16:00

Deltagende institutioner:

Esbjerg Kunstmuseum

Tobakken

Syddansk Musikkonservatorium

Huset Esbjerg

Esbjerg Kulturskole

GAME Streetmekka Esbjerg

Esbjerg Kommunes Biblioteker

Musikhuset Esbjerg

Esbjerg Vandtårn/Sydvestjyske Museer

Esbjerg Ensemble

 

På billedet ovenover ses (v-h): Jesper Dyhre Nielsen (Syddansk Musikkonservatorium), Karsten Kristensen (Musikhuset), Poul Høst Pedersen (Esbjerg Kommunes Biblioteker), Cecilie Lykkegaard Nielsen (Esbjerg Kunstmuseum), Ulla Wolf (Esbjerg Kulturskole), Anne-Sofie Lundtofte (Sydvestjyske Museer), Jan Mols (Tobakken).
Foto: Morten Nissen

Leave a Reply