Allerede fra næste uge udvider Borgerservice med en ekstra åbningsdag i Ribe og Bramming, så borgerne kan få hjælp med at skifte fra NemID til det nye og mere sikre MitID.

Borgerservice i Esbjerg har siden 1. januar haft ekstra bemanding til at hjælpe borgere med at skifte fra NemID til MitID. Fra næste uge bliver det også muligt at få ekstra hjælp i Ribe og Bramming, og allerede nu kan borgerne bestille tid i de to byer, hvis de ønsker hjælp til at skifte deres NemID ud med det nye og mere sikre MitID.

Borgerservice i Ribe og Bramming udvider begge med en ekstraordinær åbningsdag hver uge i minimum to måneder frem:

  • I Bramming vil der være ekstraordinært åbent på onsdage fra kl. 9.00 til kl. 15.00
  • I Ribe vil den ekstra åbningsdag være på tirsdage fra kl. 9.00 til kl. 15.00.

Det er vigtigt, at alle sørger for at bestille tid, inden de begiver sig afsted til Borgerservice for at få hjælp til MitID. Der kan bestilles tid her.

”Disse betjeninger tager lidt længere tid end, hvad vi ellers er vant til, så der er behov for, at hver enkelt borger har sin egen tid,” fortæller Jan Gammelgaard Mortensen, kontorchef i Borgerservice.

Herudover er det vigtigt at huske NemID og legitimation, når man kommer ind på Borgerservice for at få hjælp til MitID. Hvis man ikke har pas eller kørekort, skal man ikke fortvivle, da der er andre muligheder for at kunne identificere sig: Se mulighederne for legitimation på MitID’s hjemmeside lige her.

Overvej dit nye brugernavn

Ved overgangen fra NemID til MitID skal der vælges et nyt brugernavn, da man ikke længere må benytte sit cpr-nummer som brugernavn.

Det kan derfor være en fordel, at man på forhånd har tænkt over det brugernavn, som man ønsker at benytte hver gang, man skal godkende noget med MitID. Brugernavnet skal indeholde mellem 5 og 48 tegn.

FAKTA

NemID bliver til MitID

MitID erstatter gradvist vores NemID som Danmarks nye digitale ID. Med MitID beviser du, hvem du er på nettet – fx når du skal overføre penge i netbank eller logge på borger.dk. De sidste NemID-brugere overgår til MitID senest den 30. juni 2022.

Læs mere om MitID lige her

Foto:
http://www.esbjerg.dk

Leave a Reply