De unge i fritidsjob i Esbjerg og omegn arbejder for det meste under ordnede forhold, og problemerne var få, da Jobpatruljen var på tur i området lørdag. Dog er der stadig nogle, som ikke får de pauser, de har krav på. 

Foto: Jobpatruljen

Lørdag den 9. juli 2022 besøgte Jobpatruljen Esbjerg inklusive Tjæreborg, Bramming, Gredstedbro og Ribe og fik 75 interviews på 127 arbejdspladser. Patruljen er en del af en informationskam­pagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob.

 

– De fleste steder fik vi en god modtagelse, og forholdene var efter bogen. Vi oplever altid, at der er visse problemer, og i Esbjerg var der lidt med for tunge løft, meget lange vagter, og flere manglede at få kontrakt. Der er ikke altid helt styr på lønnen, og især var der mange, som ikke fik deres pauser, men overordnet set var det godt, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen. 

Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår. Det er en landsdækkende aktion skabt af HK og 8 andre fagforbund. 

Læs også mere påwww.jobpatruljen.dk

Leave a Reply