40 nye danskere statsborgere kan se frem til coronavenlig ceremoni

Nye danske statsborgere i Esbjerg Kommune skal selvfølgelig fejres med en festlig grundlovsceremoni, også selvom corona i øjeblikket sætter begrænsninger for, hvor mange vi må samles. Derfor bliver det i hold af fire ad gangen, at 40 personer den 24. marts mødes i kommunens lokaler på Grønvangsvej i Esbjerg for at skrive under på, at de vil overholde den danske grundlov og dermed blive danske statsborgere.

Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

– Med grundlovsceremonien markerer vi, at den enkelte nye statsborger siger ja til at blive en del af det danske fællesskab. Det er en vigtig begivenhed, og derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde en ny måde at fejre dagen på i coronavenlige rammer. Jeg glæder mig til at byde de nye statsborgere velkomne og ønske dem til lykke med statsborgerskabet via video, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Den røde løber er klar

– Selvom vi denne gang holder grundlovsceremoni i små hold, gør vi alt, hvad vi kan, for at det skal blive en festlig og højtidelig oplevelse for deltagerne. Vi er klar til at rulle den røde løber ud, vi pynter op med blomster og vil også byde på lidt at spise og drikke til de nye statsborgere, når de kommer for at skrive under, fortæller kontorchef Marianne Kirkegaard fra kommunens borgerserviceafdeling.

Hun og hendes medarbejdere ser frem til grundlovsceremonien, som de forventer vil tage i alt 10 timer at gennemføre. Der skal nemlig både være god tid til hvert hold med fire borgere og tid til udluftning og afspritning mellem holdene.

Fakta om grundlovsceremonien

Det er en betingelse for at få dansk statsborgerskab, at man som ny statsborger medvirker i en ceremoni i den kommune, hvor man bor. Ved ceremonien skal den enkelte skrive under på at ville overholde Danmarks grundlov og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Kommunerne har ansvaret for at holde ceremoni mindst to gange om året. Esbjerg Kommune holdt første gang grundlovsceremoni den 2. september 2020, hvor 48 personer fik statsborgerskab.

Leave a Reply