Det blev på alle måder lidt vildere i år til den netop veloverståede Frivillighedsfest i Musikhuset Esbjerg. Og det manglede da også bare. For i år var det nemlig 10 året for fejringen af de frivillige på det sociale område i Esbjerg Kommune, og det kunne ses på både antallet af deltagere – og antallet af priser.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

Fredag den 28. september var der igen fest for frivilligheden på det sociale område i Esbjerg Kommune. Og det for 10. gang, så det skulle markeres med lidt ekstra af det hele. Derfor var festen flyttet fra sin vanlige plads i Rådhushallen til Musikhuset Esbjerg, hvor der var plads til endnu flere glade frivillige, og så havde der også sneget sig en ekstra Frivillighedspris ind.

I anledningen af 10-året var tredjeprisen nemlig blevet skiftet ud med to ekstra andenpriser, så der i alt blev uddelt fire Frivillighedspriser 2018. Og det var nogle glade vindere fra KFUM Ballast, Recovery Bulls, AURA-Esbjerg og Mødrehjælpens lokalforening Esbjerg, der løb med årets priser.

“Det var ikke helt til at forestille sig, at vi skulle stå her og markere og fejre frivilligheden og de frivilliges store indsats for 10. gang, dengang for lidt over 10 år siden, da jeg som formand for Vindrosen foreslog det første gang. Derfor kan jeg heller ikke lade være med at være lidt ekstra glad og stolt over at stå her i dag. Det er blevet en glædelig tradition, som jeg ser frem til hvert år.”

Henrik Vallø

Årets vindere af Frivillighedsprisen 2018

Antallet af indstillinger har været helt overvældende i år, hvor intet mindre end 73 personer havde benyttet sig af muligheden for at indstille deres favoritkandidat. Af dem opfyldte 19 frivillige foreninger kriterierne for at komme med i kampen om de fornemme priser. Fælles for dem alle er, at de på hver sin måde gør en uvurderlig frivillig indsats på det sociale område, og at de gør en kæmpe stor forskel for rigtig mange.

Med tredjeprisen på bænken til fordel for to ekstra andenpriser så årets fordeling af frivillighedspriserne 2018 sådan ud:

  • Førsteprisen gik til Recovery Bulls
  • Andenprisen gik til:
    • KFUM-Ballast
    • AURA-Esbjerg
    •  Mødrehjælpens lokalforening Esbjerg

Johan Hoffmann Fondens pris
Heldigvis kom der sidste år en helt ny pris på banen, som Social & Arbejdsmarkedsudvalget uddelte på vegne af Johan Hoffmann Fonden. Prisen er et tilskud på 15.000 kr. til en udvalgt handicapforening, og i år gik den til Sydvestjysk Handicapdans.

credit: Esbjerg Kommune, foto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistorisk arkiv.

Leave a Reply