Udbrændt kutter vækker harme

0
891

Få nu den udbrændte kutter på Fanø fjernet, lyder det fra Kronborg.

Foto: Kronborg

Vi kan flyve mennesker til månen og vi kan sende robotter til Mars, men vi kan ikke få fjernet en forlist kutter på Fanø. Den lokale socialdemokratiske folketingskandidat på Fanø henvender sig nu til miljøministeren med den opfordring, at man helt lavpraktisk får fjernet den farligste kutter omgående, og så må de juridiske spidsfindigheder tages bagefter.

– Både af hensyn til miljø og natur, men også af hensyn til borgere og turister, så giver det ikke mening, at en forlist kutter ikke bliver fjernet fra Fanøs smukke strand. I disse måneder hvor der også kan komme storme, så kan et skibsvrag jo drive til havs igen, siger Anders Kronborg, folketingskandidat i Esbjerg og på Fanø.

Anders Kronborg har været i tæt dialog med det socialdemokratiske byrådsmedlem på Fanø, Johan Brink Jensen.

– Kutteren gør ikke noget godt for Fanø. Mange frivillige gør et stort arbejde med at holde stranden ren på Fanø, men et skibsvrag kan vi ikke bare flytte, så her må staten komme Fanø til hjælp, siger Jahan Brink Jensen, socialdemokratisk byrådsmedlem på Fanø.

Anders Kronborg kan slet ikke forstå, at man ikke tager situationen mere alvorlig.

– I skåltaler får vi ofte fortalt, at vi skal have gjort noget ved forureningen i verdenshavene. Her er så et skibsvrag, en udbrændt kutter, hvor der har været historier fremme om, at der både siver olie og diesel ud af. Helt stilfærdig gør jeg også opmærksom på, at vi har med et område at gøre, som er udpeget til UNESCO´s verdensarv, siger Anders Kronborg.

Leave a Reply