Hvis man troede, at Team Esbjerg ville spare spillere i et hårdt program mod Brest Bretagne Handball, så skal man på andre tanker. Opgøret i DELO EHF Champions League har ingen betydning for danskerne, der har sikret førstepladsen, men det får ikke holdet til holde lidt igen af frygt for træthed senere på sæsonen.

I sejren over Ringkøbing i midtugen fik holdt nemlig hurtigt lukket kampen, og det gav cheftræner Jesper Jensen muligheder for at give flere spillere fri, og mange af dem spillede således ikke det sidste kvarter af opgøret. Holdet var nemlig opmærksom på, at der ventede en udfordring af en hel anden kaliber denne weekend. Og når det er mod et hold i den absolutte top, så gør det kampen på søndag endnu sjovere.

– Vi var klar over, at der kom en fed kamp på søndag, og derfor fik flere spillere tid til at sidde lidt over mod Ringkøbing. En topkamp mod Brest kilder meget mere i maven end en udekamp i ligaen mod et bundhold, fortæller Jesper Jensen.

At Team Esbjerg har spillet sig i en situation, hvor de to sidste kampe af gruppespillet ingen betydning har, er stadig lidt svært for cheftræneren at forstå, men det fortæller også meget om, hvor stort et skridt holdet har taget op mod den europæiske top. Tidligere har det handlet om at stoppe modstanderens våben. Nu handler det også om, hvordanmodstanderen stopper Team Esbjergs.

– For et halvt år siden ville jeg have sagt, at der er mange ting, der skulle lykkes, hvis vi skulle vinde gruppen. Men vi har også bevist, at vi har noget at skyde med. Vi er nummer et, og det har vi spillet os til. Det er lidt en surrealistisk fornemmelse, når man ser på de hold, som vi har distanceret, siger Jesper Jensen.

Samtidig gælder det også om at nyde det, for det var tæt på, at holdet overhovedet ikke kvalificerede sig til DELO EHF Champions League i år. Derfor er det vigtigt, at man udnytter chancen for at spille mod de bedste i verden, når man endelig har muligheden.

– Hvert år kæmper vi for at spille Champions League, og når vi endelig gør, ville det være skørt ikke at bruge muligheden for at teste sig selv. Vi går ind til kampen med fokus på at maksimere vores præstation. Mod Ringkøbing kunne vi godt sætte den et gear ned, men det kan vi ikke i Champions League. Samtidig er Brest også ved at finde den form frem, som gjorde, at de kom i finalen i sidste sæson, siger cheftræneren.

Til kampen er Marit Malm Frafjord stadig tvivlsom, men resten af holdet er klar til møde et fransk mandskab, der består af en håndfuld olympiske mestre fra Frankrig, samt tidligere 

 

 

 

 

 

 

 

Herning-Ikast-profil Helene Fauske. Glem heller ikke tidligere Team Esbjerg-spiller Sandra Toft i målet.

Team Esbjerg har aldrig vundet over Brest Bretagne Handball i de tre kampe, de har mødt hinanden. Men én gang skal være den første.

 

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod Brest Bretagne Handball søndag 13. februar kl. 16.00 i Blue Water Dokken: 

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle

Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu 

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen

Streg: Kaja Kamp og Vilde Mortensen Ingstad

Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavana Polman, Line Myers og Mette Tranborg.

Leave a Reply