Stor interesse om Autismenetværk Esbjerg får kommunen til at invitere til onlinemøde

0
273

Forældre og kommuner fra hele landet vil gerne have del i Autismenetværk Esbjergs succes med at hjælpe voksne med autisme til at forstå og leve med deres autisme diagnose. Derfor holder Esbjerg Kommune et onlinemøde for at give de gode erfaringer videre.

Foto: TV avisen

Siden Autismenetværk Esbjergs succes har været i TV Avisen, så har telefonet kimet hos Esbjerg Kommune, fordi både andre kommuner og forældre gerne vil vide mere om projektet, så de også kan implementere det hos dem.

Siden Autismenetværk Esbjerg fik omtale i både radio og TV Avisen, så har både andre kommuner og forældre fra hele landet henvendt sig til Esbjerg Kommune for at høre mere om Autismenetværk Esbjergs succes med at hjælpe voksne med autisme til at forstå og leve med deres autisme diagnose.

”Vi har faktisk fået så mange henvendelser, at vi ikke har kunne svare alle. Derfor har vi valgt at lave et onlinemøde, hvor alle interesserede kan være med, få et dybere indblik i vores selvforståelseskursus og ikke mindst stille spørgsmål til vores dygtige medarbejdere,” forklarer Else Zippor, socialchef i Esbjerg Kommune.

Onlinemødet holdes den 14. Marts fra kl. 9.00 og forventes at vare i ca. tre timer.

Mødet vil blive streamet via Esbjerg Kommunes hjemmeside og efterfølgende også lagt ud på hjemmesiden, så alle kan får svar på de mange spørgsmål.

Har du lyst til at deltage eller kende du nogen, kan det ske via linket her.

Bare vær klar den 14. marts klokken 9.00.

Autismenetværk Esbjerg

Autismenetværk Esbjerg er et tilbud til alle personer med autismespektrum diagnose i Esbjerg Kommune. To af kommunens medarbejdere har udviklet et selvforståelseskursus, hvor borgerne får hjælp med at identificere deres største udfordringer indenfor deres autismekarakteristika – samtidig med at de lærer at tackle udfordringerne bedst muligt.

Borgerne lærer bl.a. forskellige mestringsstrategier i forhold til deres udfordringer og de tilegner sig teknikker, som kan anvendes til at forvalte energi, så den bruges så konstruktivt som muligt.

Der har været ca. 100 borgere igennem forløbet på de to år, som det nu har kørt i Esbjerg Kommune. Nogle kan nu bo i egen lejlighed, nogle behøver ikke de strikse rammer for, hvad de skal hvornår og hvordan. Nogle forstår langt bedre deres barndom. Mens andre igen pludselig føler et fællesskab med nogen, hvor de før følte sig helt alene i verden og havde isoleret sig – nu kommer de rent faktisk ud.

Siden Autismenetværk Esbjergs succes har været i TV Avisen, så har telefonet kimet hos Esbjerg Kommune, fordi både andre kommuner og forældre gerne vil vide mere om projektet, så de også kan implementere det hos dem.

Leave a Reply