Esbjerg Energy henter den 183 cm høje og 27-årige canadiske forward Grayson Downing til Vestjylland til den kommende sæson.

Foto: Yesbjerg

– Vi fik Grayson Downing anbefalet gennem lidt utraditionelle kilder, men det stod hurtigt klart, at han både er en interessant, men også en yderst kompetent og spændende spiller, som kan bidrage med masser af erfaring fra sine tidligere klubber, fortæller assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

– Han er en ambitiøs spiller, som gennem sine mange kampe i American Hockey League har vist et konstant højt niveau. Uden et højt niveau, får man ikke mulighed for at spille så mange kampe i den næstbedste nordamerikanske liga, og vi er sikre på, at han kan medvirke til at give Energy-holdet karakter og rygrad.

Grayson Downing har spillet 181 kampe i American Hockey League, hvor han er benyttet i både offensive og defensive roller. I alt er det blevet til 33 mål og 63 assist, hvilket er mere end et halvt point pr kamp.

– Da Grayson Downing spillede en offensiv rolle for Iowa Wild i sæsonen 2015/2016 producerede han 40 point i 56 kampe. Han har primært spillet center, men kan benyttes på flere positioner. Så nu må vi se hvordan de forskellige spillere matcher hinanden på isen, fortsætter den vestjyske assistent. Grayson Downing har et højt topniveau med god fart og ”gode hænder”, men jeg er specielt imponeret over hans bundniveau. Han har som nævnt spillet sæsoner, hvor han primært er benyttet offensivt, men har også været brugt i mere defensive kæder. Så jeg er sikker på, at han har forudsætningerne for at blive en succes for os i Metal Ligaen.

Grayson Downing har spillet mere end halvdelen af kampene i American Hockey League for Iowa Wild, men har også repræsenteret Tucson Roadrunners, Bakersfield Condors og Colorado Eagles.

– Og så er vi overbeviste om, at Grayson Downing formår at kommunikere med medspillerne. Det giver ham potentialet til at blive en leder på holdet, som formår at gå forrest i modgang, og som kan bidrage med at bringe holdet i den rigtige retning og attitude, slutter Thor Dresler.

Grayson Downing er fra byen Abbotsford i den canadiske provins British Columbia. Byen har omkring 150.000 indbyggere og er beliggende 60 km øst for Vancouver.

Leave a Reply