Rikke Iversen fortsætter sin danske odyssé i Esbjerg

0
326

Team Esbjerg handlede hurtigt for at tiltrække en kvalificeret erstatning, da det stod klart, at norske Vilde Ingstad efter syv sæsoner i klubben ønskede at prøve noget nyt. Den danske landsholdsspiller, Rikke Iversen, havde ikke indgået en ny kontrakt med Odense Håndbold, og nu har hun indgået en treårig aftale med Team Esbjerg gældende fra 1. juli 2023 og frem til 30. juni 2026.

Foto: Privat

– Jeg følte, at jeg skulle prøve noget nyt og havde overvejelser om både Danmark og udlandet, da Team Esbjerg meldte sig på banen. Jeg kender Jesper Jensen som en enormt dygtig træner, der kan være med til at udvikle mig yderligere, og jeg glæder mig til at blive udfordret af dygtige spillere i et andet håndboldmiljø. Og så kan jeg blive tæt på min familie i hovedstadsområdet og Ikast, siger Rikke Iversen, 29 år og 54 landskampe.

Frederiksberg-pigen har efter ungdomsklubberne Virum-Sorgenfri og Lyngby HK ikke været bange for at flytte rundt i landet for at udvikle sig som håndboldspiller. Først tre sæsoner i Nykøbing F. Håndbold, dernæst fem sæsoner i Silkeborg-Voel KFUM og senest to sæsoner i Odense Håndbold med danske mesterskaber, deltagelse i EHF Champions League og et gennembrud på landsholdet. Især hendes forsvarskvaliteter har været iøjnefaldende. 

- Det har været en vild udvikling fra tiden i Silkeborg-Voel, hvor ingen rigtig vidste, hvem jeg var, til en topklub, Champions League, landshold og slutrundedebut. Det er noget af det fedeste at få lov til, og jeg ved nu, at jeg kan være med blandt de bedste. Jeg håber at blive dansk mester med Team Esbjerg, og at klubben kommer til at opleve endnu en Final4, siger Rikke Iversen.

De ambitioner deler hun med Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, der har en klar idé om, hvad den hårdføre stregspiller kan tilføre en ellers stjernespækket trup.

– Rikke var en fantastisk mulighed for os, en kapacitet, der med sin vildskab, hårdhed og kynisme passer perfekt ind i, hvad vi gerne vil udvikle. Hun er en rigtig dygtig stregspiller og en vanvittigt dygtig forsvarsspiller, hård og konsekvent i alt, hvad hun gør. Vi har et fint hold, men er også lidt pæne. Rikke kommer med lidt mere street og stiller høje krav til sig selv og holdkammeraterne, især i kampsituationer, hvor hun vil modvirke, at vi drysser point væk unødvendigt, siger Jesper Jensen. 

Trods den kompromisløse tilgang til spillet befinder Rikke Iversen sig efter cheftrænerens vurdering værdimæssigt på samme bundlinje som de øvrige spillere, blot på en anden måde. Hun er følsom, tænker meget over tilværelsen og har truffet et bevidst valg om et miljøskifte.  

Rikke Iversen har, før håndboldkarrieren tog fart, boet i Sverige og Frankrig, hvor hendes far var udstationeret for IBM, og siden blev det til en dansk odyssé. I tiden i Silkeborg-Voel 

 

 

 

 

 

uddannede hun sig til folkeskolelærer og nåede at undervise på Voel Skole og VUC i Silkeborg, inden Odense kaldte. Til januar begynder hun på en akademiuddannelse i ledelse.

– Jeg nyder at spille håndbold, men har også en idé om, at de studier, der skal bringe mig videre i livet, skal jeg have klaret ved siden af. Jeg har en kæmpedrøm om at åbne min egen efterskole, hvor jeg vil forberede eleverne på det store spring mellem 9. klasse og gymnasiet. Jeg er selv ordblind, og jeg vil gerne give de unge et år, hvor de udvikler sig mentalt og fysisk, så de får styrke til at nyde gymnasietiden, siger Rikke Iversen. 

Når hun nævner lokationen Ikast, skyldes det, at storesøster Sarah Iversen spiller samme position i Ikast Håndbold, og deres forhold er meget nært. Det samme gælder Chow chow-hunden Emma, der følger med til Esbjerg. Racen beskrives som viljestærk og stædig.

Leave a Reply