Naturstyrelsen sørgede for at bjærge læderskildpadden, og den blev transporteret til Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor den indtil denne uge har opholdt sig i vores fryser.

Foto: Fiskerimuseet

Fredag d. 6. august skal Fiskerimuseet obducere og undersøge dyret nøje, for at bliver klogere på, hvorfor skildpadden døde, og hvorfor den endte sine dage på en strand i Vadehavet.

Fiskerimuseet obducerer skildpadden den 6. august kl. 12.30, og du kan komme og se med!

I forbindelse med obduktionen får museet besøg af havskildpaddeforskere og dyrlæger, som skal være med til at undersøge skildpadden på kryds og tværs.

“Efter obduktionen tager vores kollegaer fra Statens Naturhistoriske Museum skildpadden med til København, hvor den skal præpareres og gemmes til eftertiden, Vi antager at læderskildpadden nok vejer omkring 300 kg. Normalt er skjoldlængden 125-175 cm og vægten omkring 300-600 kg. Rekordvægten for en læderskildpadde er 916 kg” fortæller naturhistorisk inspektør Charlotte Bie Tøstesen.

Fakta

  • Læderskildpadden er den største art af havskildpadder. Den kan blive op til 2-3 meter i længden (fra hoved til hale). Den kan veje helt op til 900 – 1000 kg
  • Læderskildpadder lever primært af gopler som f.eks. vandmænd og brandmænd.
  • I Vesteuropa træffes læderskildpadden overvejende fra august til december, og det er også i de måneder, at de danske fund er blevet gjort.
  • Læderskildpadderne yngler i troperne, så de vandrer altså over store afstande.

Leave a Reply