Esbjerg Kommune og Team Danmark samler et stærkt felt af kompetencer fra det danske eliteidrætsmiljø for at sætte udviklingen af talenter på dagsordenen. Ny konference skal foregå midt i Esbjergs idrætsmekka og inspirere på tværs af idrætsgrene.

Foto: Yesbjerg /Adobe

Talentudvikling i verdensklasse. Sådan lyder overskriften på konferencen, som Esbjerg Kommune og Team Danmark for første gang holder for at sætte fokus på udviklingen af talenter i dansk eliteidræt. Den 19. november sætter flere end 200 af de stærkeste kræfter fra landets eliteidrætsmiljø kursen mod Esbjerg for at deltage i konferencen, som foregår midt i byens idrætsmekka. Loungen på Blue Water Arena danner rammen om konferencen, hvor repræsentanter fra Team Danmark og landets eliteidrætskommuner, sportschefer fra specialforbundene og landstrænere fra klubber i hele landet mødes.

Førende idrætsnation

Baggrunden for konferencen er den fælles ambition om at fastholde Danmark som en af verdens førende idrætsnationer, og det kræver konstant udvikling ikke mindst inden for den nationale talentudvikling. Som Team Danmark Elitekommune vil Esbjerg gerne være en aktiv medspiller, og kommunen prioriterer selv indsatsen over for idrætstalenter højt. I kraft af Eliteidræt Esbjerg er det lykkedes at sikre optimale rammer og skabe et inspirerende og motiverende miljø for de unge talenter, og Esbjerg Kommune er repræsenteret i toppen af dansk idræt med hold i den bedste danske liga i både dame- og herrehåndbold, herrefodbold og herreishockey.

“I Esbjerg Kommune vil vi sammen med Team Danmark gerne gå forrest og være med til at løfte udviklingen af talenter i dansk eliteidræt. Vi ser Esbjerg Kommune som et oplagt sted at udveksle viden og erfaring om talentudvikling og eliteidræt, så vi sammen bliver endnu bedre til at skabe talentudvikling i verdensklasse,” siger formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen.

Styrket samarbejde

Konferencens program byder på en række oplæg og debatter om talentudvikling, og ifølge Team Danmarks direktør, Lone Hansen, styrker konferencen Team Danmarks fokus på at tilegne sig og videreformidle den nyeste viden om træning af børn og unge.

“Talentarbejde i verdensklasse er afgørende for dansk eliteidræt. Elitekommuner, forbund og klubber er vigtige aktører, når det gælder om at skabe de miljøer, hvor talenter kan udvikle sig til atleter på højeste internationale seniorniveau. Jeg glæder mig til, at vi på konferencen om talentarbejde i verdensklasse med den nyeste viden i ryggen kan styrke samarbejdet og den fælles retning for talentarbejdet i dansk eliteidræt,” siger Lone Hansen.

Leave a Reply