Klassisk musik festival byder i år på hele 15 koncerter

musik-festival-Esbjerg

Esbjerg International Chamber Music Festival er allerede I fuld sving med sine koncerter, og er du til klassisk musik, så bør dette være årets højdepunkt.

Foto af Bogdan Bozovic på violin, EICMF.dk

Musikerne vil blandt andet opføre nogle af de største musikværker, skrevet af Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Antonin Dvorak, Ludwig van Beethoven, og endog teater- og jazzmusik, herunder et værk af vor tids største jazztrompetist, Wynton Marsalis.

Et af højdepunkterne i år bliver en præsentation af et stykke 900 år gammel musik af den kvindelige komponist Hildegard von Bingen. Hildegard var en bemærkelsesværdig kvinde. Som barn blev hun af sine forældre lovet til Kirken, og hun tilbragte det meste af sit liv i celleagtige omgivelser, kun sammen med en håndfuld andre nonner. Som 40-årig stod hun frem som en frimodig kvinde, der rådgav paver og kejsere, kæmpede for kirkereformer og skrev musik, som hun insisterede på, var inspireret af engle. Hun var en produktiv forfatter, filosof, kristen mystiker, visionær og anses af mange som grundlægger af den videnskabelige naturhistorie i Tyskland. Hun er en af de mest kendte komponister af monofon kirkemusik, dvs. en helt enkel melodi uden ledsagende akkorder, og hun er blevet en af de mest indspillede i moderne tid.

Hendes karakter var til tider stålsat, beslutsom og myndig, men nonnerne, som trivedes i det kloster hun var leder af, og hvor hun levede i 80 år, nød usædvanlig frihed, som f.eks. at gå med langt hår, uden slør og endda med blomster i! Ikke alene er hun blevet helgenkåret, hun hyldes også som en af de tidligste feminister og som en New Age guru.

Du kan se en kalender over alle koncerterne her.

Facebook kommentarer

Leave a Reply