Til stor glæde for både store og små vandhunde skulle de nye rutsjebaner i Svømmestadion Danmark i dag endeligt indvies.

Rutsjebanerne byder på helt nye oplevelser for alle badegæster, hvad enten man er til den “store sjove” eller den “lille vilde”, som banerne blev kaldt, indtil de fik deres endelige navne. Godt hjulpet af navneforslag fra mere end 100 brugere og borgere er rutsjebanerne nu navngivet “Det grå dyb” og “Den blå kanon”.

Her er altså masser af muligheder for aktivitet og bevægelse, og det er noget, som Esbjerg Kommune gerne vil bakke op om. For det er vigtigt, at vi bevæger os. Når vi bevæger os, får vi mere overskud i hverdagen. Vi får energi og lyst til mere. Vi ser gerne, at endnu flere af kommunens borgere bliver fysisk aktive, og mon ikke rutsjebanerne her i Svømmestadion Danmark kan være med til at anspore til mere bevægelse?

Kulturrådsformand May-Britt Andrea Andersen

På den 81 meter lange rutsjetur i “Det grå dyb” glider man igennem en verden af lyd, billeder og lysshow, før man til sidst når vandet. I “Den blå kanon” er der endnu mere fart på. Her kan de modige opleve et nærmest frit fald, inden man bliver skudt ud knapt halvanden meter over vandoverfladen.

Også mange turister, som lægger vejen forbi Esbjerg og Svømmestadion Danmark, vil få glæde af de nye rutsjebaner. Med rutsjebanerne har vi opgraderet svømmestadion og givet det et markant løft, så det nu er endnu mere attraktivt at besøge både for turister og nye borgere, men også for os, der allerede bor her.

Indvielsestalen blev holdt af Udvalgsformand for Kultur & Fritid May-Britt Andrea Andersen, der også i sin tale takkede de to lokale fonde, Johan Hoffman Fonden og Claus Sørensens Fond, som hver har bidraget økonomisk med 500.000 kr. til rutsjebaneprojektet.

Leave a Reply