Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe står bag Den Kongelige Ballets opsætning af Giselle, den mest romantiske ballet over dem alle.

Foto: Musikhuset

Da Giselle første gang blev opført i Paris i 1841, ændrede den med et slag dansens historie; nu kunne publikum flygte ind i en verden af mystik, skønhed, fare og død – en fængslende fortælling om uskyld, kærlighed og svigt.

Den smukke Giselle er splittet mellem to mænd – skovfogeden Hilarion, der tilbeder hende, og den unge hertug Albrecht, som hun er dybt forelsket i. Men Albrecht har glemt at fortælle hende, at han allerede er forlovet med fyrstedatteren Bathilde, og da Giselle finder ud af det, mister hun forstanden og dør i Albrechts arme. Dramaet er dog kun lige begyndt, for Giselle bliver en farlig nymfe, en såkaldt wilie, og Hilarions og Albrechts møde med hende i det hinsides må ende galt.

Rollen som Giselle er en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed. Silja Schandorff leverede som solodanser en sublim indsats, da hun spillede Giselle. Nu vil hun som instruktør i fællesskab med balletmester Nikolaj Hübbe endnu en gang fortrylle publikum med sit greb på alle tiders romantiske ballet.

Optakt: Vær med til optaktsforedrag med Per Günther inden forestillingen. Der er gratis adgang, men deltagelse kræver billet, som kan afhentes i Musikhusets billetcenter. Optakten begynder 45 minutter inden starten på forestillingen.

Tid: tirsdag den 5. februar kl. 20.00
Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen
Billetter:
https://www.mhe.dk/program/giselle/

Leave a Reply