Folkeklubben bragede ind på de danske musikscener for 5 år siden og her har de befundet sig godt lige siden. Med sange som ”Fedterøv,” ”For pengene” og mange andre er de i den grad blevet folkeeje, der altid formår at holde en fest, hvor end de kommer frem. Og nu kommer de til Esbjerg festuge torsdag den 16 august.

Og det glæder Annette Posselt, Event Manager for Esbjerg Festuge:
”Hvis jeg havde haft skyggen af tvivl om hvor vidt Folkeklubben var en god booking til festugen, forsvandt den definitivt en aften i Musikhuset i marts.  Koncerten var spækket med god energi og en masse publikummer, der havde svært ved at sidde stille, når der blev sunget med på Folkeklubbens hits”.

For halvandet år siden udsendte Folkeklubben deres tredje album ”Slå flint!” – en plade, der fuldender en trilogi, som startede med Nye Tider i 2013 og Danmarksfilm i 2014. Inspireret af den ikoniske tennishelt Torben Ulrich og hans frisættende filosofi om at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag, er Folkeklubben gået efter at lave dén frigjorte og legende plade, som kun erfaringen fra efterhånden 600 koncerter rundt i landet giver.

Førstesinglen ”Overlæge Jacobsen” har været 30 år undervejs, mens de fleste sange på albummet er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaler. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.

Yesbjerg

Sommerturné – uden galskab, ingen lidenskab!
På debutalbummet ”Nye Tider” delte sange som ”Fedterøv” og ”For Pengene” lussinger ud på spillesteder og radioer landet over. På 2’eren”Danmarksfilm” tog bandet den snørklede vej ud i et Danmark, der spænder fra Dybbøl i syd tilden fiktive Rimmerby Strand i nord. Over Bagenkop Havn og værtshuset på Vesterbro til Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus: ”Det er smukt. Det er større end du troede. Det er godt for det, der er oppe i dit hoved.”

Orkestrets tredje album ”Slå flint!” blev modtaget med en perlerække af flotte anmeldelser og gik direkte ind som nummer 1 på den danske albumhitliste. Albummet blev af musikmagasinet GAFFA kåret som årets danske udgivelse, og det er med disse sange – og et bagkatalog fyldt med hits om fedterøve, Danmarksfilm og andre opsange – at man kan opleve den travle trio på deres sommerturné ”Sol over Danmark” i 2018. Om turnéen siger bandet:
”Til festivalsommeren 2018 går vi ”som Torben Ulrich efter det perfekte slag”; det gælder om at udfordre lytteren, at turde tage chancer, fortælle historier og sammen med publikum skabe nye, store fortællinger – og sol over Danmark.”

Lyt til og se videoen til orkesterets store hit ”Torben Ulrich” med det fængende og programerklærende omkvæd: ”Der er sol over Danmark” her:

https://www.youtube.com/watch?v=a68ZN0Vpu-M

Leave a Reply