Sydvestjyske Museer og Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Ribe har indgået en aftale, som foreløbigt gælder hele 2022.

Foto: Sydvestjyske Museer

Det var en ukrainsk flygtning, som gav Sydvestjyske Museer ideen. Hun henvendte sig nemlig for at par uger siden og spurgte om det var muligt at komme gratis ind på Museet Ribes Vikinger. 
Leder af Publikum & Marketing hos Sydvestjyske Museer Svanborg Kristinsdóttir fortæller ”Det var ikke svært at lade hende komme gratis ind med den flok børn, hun havde samlet, men så kom vi til at tænke over, at det da lige så godt kunne gælde på alle udstillingsstederne. Museerne er et godt sted at blive introduceret til den danske historie og så kan en opdagelsestur på et af vores museer sikkert også fungere som et hyggeligt afbræk i hverdagen”.

Der var ikke langt fra ide til handling og heldigvis var Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Ribe klar til stå for det praktiske.

”Det ville vi meget gerne hjælpe med. Jeg tror, et eller flere museumsbesøg vil kunne give mange fine oplevelser og fungere som en god indgang til at forstå, hvem vi er i Danmark”, fortæller gruppens kontaktperson Benedikte Holm.

Benedikte Holm og gruppens øvrige frivillige har påtaget sig at dele særlige fribilletter ud til de flygtninge i Ribe og Hviding-området, som måtte have lyst til at besøge et af Sydvestjyske Museers syv udstillingssteder.

Sammen med sine medarbejdere er Svanborg Kristinsdóttir i gang med at finde samarbejdspartnerere i Esbjerg, så tilbuddet kan endnu bredere ud.

Ordningen træder i kraft med det samme, gælder for alle flygtninge i Esbjerg kommune og løber året ud.Benedikte Holm (tv) fra Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Ribe hentede de første fribilletter på Museet Ribes Vikinger, hvor leder af Publikum & Marketing Svanborg Kristinsdóttir tog imod i børneudstillingen Dagmar & Valdemar. DOWNLOAD BILLEDEFAKTA

Ordningen omfatter:
Det Gamle Rådhus i Ribe
HEX! Museum of Witch Hunt
Jacob A. Riis Museum
Museet Ribes Vikinger
Esbjerg Museum
Esbjerg Vandtårn
Bramming Egnsmuseum

Om Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Ribe
Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Ribe arbejder med integration af flygtninge og indvandrere, der bor i lokalområdet. De står for en åben cafe og rådgivning hver mandag aften kl. 19-21 på Tangevej 6D. I de seneste måneder har der også her været samlingssted for privatboende ukrainske flygtninge og deres værter hver onsdag aften fra kl. 19, hvor de nytilkomne har kunnet få oplysning om danske forhold. Endvidere tilbyder gruppen bl.a. lektiehjælp til børn og samtaletræning til voksne.

Leave a Reply