Esbjerg Kommune: Socialpsykiatrien flytter sammen til gavn for borgerne

Fremover er hjælpen kun et telefonopkald væk for borgere i Esbjerg Kommune. For uanset om det er verden, hverdagen eller økonomien, der pludselig er blevet en uoverskuelig størrelse, så er medarbejderne i Kontakten klar til at hjælpe.

Hanne Bøjlund Andersen, tilbudsleder af Kontakten og Ulla Ankersø (th.) tilbudsleder af Voksenstøtten i Esbjerg er flyttet sammen på Østergade 81-83 i Esbjerg. Her er de klar til sammen med deres medarbejdere at tage imod alle borgere i Esbjerg Kommune, der har brug for hjælp. Foto: Esbjerg Kommune

Socialpsykiatrien i Esbjerg Kommune rykker kræfterne sammen. Både fysisk på nye adresser i både Ribe og Esbjerg, hvor de forskellige tilbud til voksne bliver samlet under samme tag – og under samme navn.

Tidligere var de mange tilbud til voksne i socialpsykiatrien som blandt andet Kraftcentret og Voksenstøtten spredt ud over en masse forskellige adresser, men nu bliver alle samlet på Tangevej 10 i Ribeog på Østergade 81-83 i Esbjerg.

”Der bliver fremover blot én indgang for alle borgere. Det er uanset om de kæmper med psykiske problemer, pludselig har fået en hjerneskade, har problemer med økonomien eller har en anden problemstilling i deres liv, som de ikke selv kan løse. Nu skal man ikke lede efter, hvor man kan få hjælp til lige præcis sit problem. Nu er der kun én indgang, og det er Kontakten, fortæller Hanne Bøjlund, tilbudsleder af Kontakten.

Nyt navn – hurtigere hjælp

Udover at kræfterne samles under samme tag, så skifter det tidligere tilbud Kraftcentret navn til Kontakten. Voksenstøtten beholder sit navn, men vil være for de borgere, der har brug for et længerevarende forløb for at komme tilbage på sporet. Fremover vil Kontakten derfor altid være det sted, hvor hjælpen starter.

Fusionen af tilbud til voksne indenfor socialpsykiatrien sker til gavn for borgerne:

”Borgerne skal gerne mærke, at de får et sammenhængende tilbud, samt hurtigere får den hjælp, der er brug for. Har de brug for et længerevarende forløb, så sker det under samme tag og med mennesker, som borgeren allerede har mødt. Det ser vi også som en stor fordel for borgerne,” siger Ulla Ankersø, tilbudsleder af Voksenstøtten, Østergade 81-83 i Esbjerg.

Ingen problemstilling er for stor eller lille til, at man som borger kan henvende sig til Kontakten.

”Vi er altid klar til at hjælpe, uanset hvor stort eller lille problemet virker. Så vi kan kun opfordre borgerne til at ringe, hvis de har brug for hjælp, siger Trine Hansen, tilbudsleder af Voksenstøtten på Tangevej 10 i Ribe.

FAKTA

Har du brug for hjælp?

Kontakten er indgangen for alle med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller sociale problemer. Alle borgere over 18 år kan få støtte, hvis de har udfordringer i deres hverdag.

Hvis du har brug for støtte, skal du henvende dig på telefon: 7616 4985

Hvis du har behov for længerevarende støtte, vil der kunne søges om et Voksenstøttetilbud efter endt forløb i KontaktenKontakter

Hanne Bøjlund Andersen, tilbudsleder af Kontakten og Ulla Ankersø (th.) tilbudsleder af Voksenstøtten i Esbjerg er flyttet sammen på Østergade 81-83 i Esbjerg. Her er de klar til sammen med deres medarbejdere at tage imod alle borgere i Esbjerg Kommune, der har brug for hjælp.

I Ribe er bl.a. Kraftcentret og Voksenstøtten flyttet sammen på Tangevej 10. Kraftcentret har skiftet navn til Kontakten og er fremover alle borgeres indgang, hvis de har brug for hjælp til at klare hverdagen. På Tangevej 10er der bl.a. åbnet en café, hvor alle er velkomne til at komme og få en snak.

Leave a Reply