Fredag klokken 19.30 spilles den sidste og altafgørende syvende kamp i Metal Ligaens kvartfinaleserie i Nordjyske Bank Arena mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy.

Foto: Yesbjerg/Adobe

– Jamen, der er to mandskaber, som løber på isen til kampen, og når den er slut, spiller kun det ene hold med i kampen om mesterskabet og guldhjelmene. Så jeg forventer en kamp præget af desperation og med masser af god ishockey, understreger cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Vestjyderne tabte tirsdag aften 6-3 hjemme i Granly Hockey Arena i den sjette semifinalekamp, efter søndag at have vundet kamp 5.

– Vi smed muligheden for at avancere i kamp 6, men heldigvis har vi en ny mulighed fredag aften i kamp 7. I nogle minutter gik kampen ikke vores vej, og det blev kostbart på dagen. Men det er en del af ishockeyen og vi kæmper videre.

– Det betyder bare, at vi satte en smule momentum ”over styr”. Frederikshavns Dale Mitchell vendte om ved banden og ”fyrede af”. Han scorede og udlignede til 1-1 i den situation og satte sit hold i gang. Flere ting gik ikke vores vej, men vi skal bare videre, fortsætter Energy-coachen.

Max French scorede Energys første mål i tirsdagskampen. Mark Derlago de to sidste.

– Nu venter en ny kamp på minimum 60 minutter. Vi har talt om, hvad vi bør gøre når tingene ikke går vores vej. Og hvordan vi genvinder momentum. Det sker skift efter skift. Et skridt ad gangen. Og så er det vigtigt at fokusere på de forhold, som man kan påvirke.

Esbjerg Energy har tidligere præsteret at afgøre flere slutspilsserier på fremmed is. Mesterskabet i 2016 blev således erobret i Herning, mens Frederikshavn i 2017 blev sendt ud af Esbjerg på egen is i den syvende semifinalekamp. Samtidigt har Energy foreløbigt vundet to kvartfinalekampe i det nordjyske.

– En del af spillertruppen og trænerteamet har disse positive oplevelser med. Vi taler om det, og bringer de positive oplevelser med til kampen. Men det er et nyt år og et anderledes hold, så man skal heller ikke overdrive betydningen.

– Nu må vi bare se, at grave det frem som der kræves af os. Vi skal fokusere på os selv og træffe de rette valg. Vi smøger ærmerne op og finder arbejdshandskerne frem. Vi har muligheden for succes og den ønsker vi at forfølge gennem disciplin og hårdt fokuseret arbejde, slutter Mark Pederson.

Leave a Reply