På Esbjerg Kunstmuseum er det efterhånden blevet en stærk tradition at deltage i Billedkunstens Dag, som finder sted over hele landet. I nært samarbejde med en lokal repræsentant for Danmarks Billedkunstlærere inviterer vi også Ribe Kunstmuseum med, så vi sammen med kommunens skoler kan hylde billedkunsten på netop denne dag. I år finder Billedkunstens Dag sted onsdag d. 13. marts, og omkring 300 elever og lærere fra Esbjerg Kommune har tilmeldt sig museernes forskellige arrangementer.

På Ribe Kunstmuseum inviteres skolebørn fra mellemtrinnet på besøg. Her kan man udforske kunsten, se på de små detaljer og finde ud af, hvordan kunsten har ændret sig gennem tiderne. Forløbet finder sted i museets smukke sale.

På Esbjerg Kunstmuseum tager vi udgangspunkt i den aktuelle særudstilling Wunderkammer 1 – flydende form, som er blevet til i samarbejde med professor i fysik Tomas Bohr. Udstillingen er en usædvanlig og nysgerrighedsvækkende præsentation af både laboratorieopstillinger, eksperi- menter og billedkunst, der har det til fælles, at det hele drejer sig om væskers bevægelse, som Bohr forsker i. De 11 deltagende klasser har fået tilsendt et forberedelsesmateriale med ideer, der kan bruges før og efter arrangementet. På selve dagen skal eleverne både opleve udstillingen og eksperimentere med flydende farver, dråber og lystegninger i værkstederne.

Vi afslutter dagen med at skabe et stort fælles hældeværk, der ferniseres kl. 12.30, og som kan ses frem til og med d. 17. marts 2019.

En stor tak til Alice og Tage Sørensens Fond, Lida og Oskar Nielsens Fond, Esbjerg Fonden, Esbjerg Ugeavis’ Fond, Musikhuset Esbjerg og Danmarks Billedkunstlærere.

Hvor: Ribe Kunstmuseum, Sct. Nicolaj Gade 10, 6760 Ribe Hvornår: Onsdag d. 13. marts 2019 kl. 9.00, kl. 10.30 og kl. 12.00.

Hvor: Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg Hvornår: Onsdag d. 13. marts 2019 kl. 9 – 13

Foto: Kunstmuseet

Leave a Reply