“Lydknust’ – endagsfestivalen for elektronisk musik – samarbejder i år med Esbjerg Street Food.
Elektronisk musik skal synliggøres i Esbjerg.

Derfor har studerende fra konservatoriets linje for elektronisk musik og lydkunst lagt hovederne i blød forud for årets minifestival: “Vi bestræber os på at skabe en begivenhed, der møder publikum hvor de er, men samtidig inviterer indenfor til en musikalsk oplevelse, der kan være med til at rykke grænser og fremme den elektroniske scene i lokalmiljøet”, siger Asger Kjær Kristensen, som er en del af arrangør teamet.
Kunstnere med lokal tilknytning
Festivalen har i år valgt at præsentere kunstnere, som alle har deres udspring fra konservatoriet og nu udgør en del af det danske elektroniske musikmiljø. Som åbningsnavn inviterer Julie Schønherr Rosengren, under sit kunstneriske alias AYO publikum med på en bevægende og emotionel lydrejse gennem et ambient univers. Man kan også lade pulsen stige i takt med tempoet, hvis man besøger, Nattergalen, hvor Miss Puppy byder på en mørk, upoleret kollision mellem fantasi og virkelighed. Sidst på programmet finder man to aktører fra det københavnske undergrundsklubmiljø, Divad og Hedo Hydr8, som lover buldrende og hårdtslående musik til langt ud på natten.
“Vi på Street Food er stolte af, at kunne prøve kræfter med unge ildsjæle og i samarbejde kunne skabe rammerne og facilitere et event, der kan få den elektroniske musik til at blomstre i lokalmiljøet”, siger indehaver Dan Lia Christensen.
Med valget af nyt venue håber kræfterne bag festivalen at kunne fortsætte med at markere sig som et frisk pust til den elektroniske scene i Esbjerg. “Lydknust er en unik mulighed for at opleve en pulserende, udforskende og nyskabende koncertoplevelse i form af en endagsfestival på Esbjerg Street Food i hjertet af Esbjerg”, slutter medarrangør Martin Volder Poulsen.

Fakta:
● Lydknust er en årlig elektronisk musikfestival, arrangeret af de studerende på linjen EMOL (elektronisk musik og lydkunst) fra Syddansk musikkonservatorium.
● 26 Marts, 17:00 – 02:00 2022
● Esbjerg Street Food
● Der er fri entré
● Artister: AYO, Miss Puppy, Divad, Hedo Hydr8,

Foto privat: på fotoet ses arrangørerne Martin Volder Poulsen og Asger Kjær Kristensen sammen med Dan Lia Christensen fra Esbjerg Street Food.

Leave a Reply