Målet var en tilbagevenden til Superligaen, da Esbjerg fB’s amerikanske ejere, Pacific Media Group, i sidste sæson ansatte Jens Hammer Sørensen som administrerende direktør, og det er det stadig.

Arkivfoto: Christina Simonia Straarup

_ Det vil lyde lidt hult at sætte dato på, hvornår vi skal være der, når nu vi rykkede ned i 2. division, erkender EfB-direktøren, der dog ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

_ Hvis vi rykker op til sommer – og det, synes, jeg, vi er gode nok til – Så står vi bedre, end da jeg startede i klubben. Vi har en god, ung trup, hvor gennemsnitsalderen på start 11’eren ikke er ret meget over 20 år, og vi har en god trænerstab med Lars Vind i spidsen.

Jens Hammer Sørensen forklarer, at filosofien er at bygge holdet op om unge, lokale spillere fra eget akademi, og da Lars Vind længe har haft sin gang i akademiet, er han den ideelle træner for holdet.

EfB har således skrevet fuldtidskontrakter med akademispillerne Malthe Kristensen, Oliver Svendsen og Andreas Troelsen, hvoraf Oliver Svendsen er lejet ud til FCK.

Men de unge skal også have mere erfarne spillere at læne sig op ad, hvorfor klubben har hentet 31-årige Jesper Lauridsen tilbage fra Randers.

Hvis EfB ved vinterpausen vurderer, at der er brug for forstærkning, lover direktøren, at det er der råd til, men han understreger, at han tror, den nuværende trup kan spille holdet op i 1. division.

_ Jeg medgiver, at det så skidt ud defensivt i den seneste kamp mod Frem, men samlet set, synes jeg ikke, vi har lukket for mange mål ind, siger han.

_ Det er min tanke, at vi skal skabe et ungt, slagkraftigt hold. De amerikanske ejere kom med den samme indstilling, men hentede spillerne i udlandet. Jeg ser hellere, at vi stiller med danske spillere, og det kan man se ud fra de to seneste transfervinduer.

_ For mig er det vigtigt, at beslutningerne bliver truffet her i Esbjerg, og sådan er det også blevet, siger han.

Jens Hammer Sørensen forstår godt den utilfredshed med amerikanerne, som mange i byen giver udtryk for.

_ Det beviser jo bare, hvor vigtig EfB er for esbjergenserne. Men som jeg hører det, havde der ikke eksisteret nogen klub, hvis det ikke have været for PMG. EfB var på jagt efter investorer, og amerikanerne blev taget imod med kyshånd.

EfB-direktøren ærgrer sig over, at Claus Sørensen Gruppen har meddelt, at man stopper sponsoratet i EfB.

_ De har været en stor del af EfB i mange år, og jeg vil kæmpe med næb og klør for, at de fortsætter,

_ Selv om vi rykkede ned, er mange lokale sponsorer blevet, og vi har cirka 1000 sæsonkortholder, så der er et fundament at bygge videre på, mener Jens Hammer Sørensen.

Leave a Reply