Fyraftensforedrag – Da Golfvej lå i Østerbyen

0
49

Ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Tid: Tirsdag, den 25. februar 2020 kl. 16.30.
Sted: Samlingssalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv.
Entre: 50,00 kr. pr. person.
Billetsalget i læsesalen og webshoppen. Evt. resterende billetter sælges ved indgangen på foredragsdagen.
Selvom Esbjergs historie er kort, rummer den mange forandringer. Det gælder ikke mindst Østerbyen, som efter en stille begyndelse i dag fremstår som en levende bydel med mange boliger og boligformer.


Mange forhold har påvirket området – den korte afstand til havet betød frem til ca. 1935 mange oversvømmelser, som den øvrige by også fik at mærke, når f.eks. gasværket blev sat under vand. Esbjergs stærke afholdsbevægelse udstykkede 70 tdr. land til kolonihaver, hvor nogle af områdets ældste villaer findes i dag, og så havde kvarteret mange og store arbejdspladser, bl.a. teglværker, tobaksfabrik, slagterier og en møbelfabrik.
Af rekreative tilbud var der blandt andet en golfbane, hvor Esbjerg Golfklub blev grundlagt, og som gav navn til Golfvej – gaden vi i dag kender som Ingemanns Allé. Det er noget af alt dette, eftermiddagens foredrag handler om. Foredraget er ledsaget af billeder.


Billedtekst:
Man nyder solen og en god frokost ved Esbjerg Golfklubs første klubhus. Huset lå på Golfvej i Gammelby, det nuværende Ingemanns Allé. Klubhuset blev indviet 2. marts 1921 og fraflyttet efter sæsonen 1944.


Foto: EBA 55073-070.
Billedet kan frit anvendes ved angivelse af: © Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

Leave a Reply