40 folkemusikstuderende – plus det løse – sætter hinanden stævne i Esbjerg

0
1227

Folkemusikken spiller

Det kommer formentlig ikke til at gå stille af sig, når ca. 40 folkemusikstuderende fra Danmark og Sverige sætter hinanden stævne i Esbjerg i dagene 17.-20. september.

Samtidig får de besøg af nogle af Nordens bedste spillemænd/kvinder, der vil lære fra sig i sammenspil, workshops, musik til dans, kor og andre discipliner.

Projektet har til formål at spinde en rød tråd gennem alle dele af den folkemusikalske fødekæde fra talentskole over efterskole og MGK til Syddansk Musikkonservatoriums enestående mulighed for at uddanne morgendagens professionelle folkemusikere”, fortæller konservatoriets vicerektor Martin Gade.

Stævnemødet kommer også publikum og danseglade til gavn, idet der i løbet af dagene er hele 3 muligheder for at høre og se hvordan folkemusikken har det anno 2019.

Den musikalske kulturarv

Studiekoordinator Lene Høst Mees, der er tovholder på projektet, har også gjort sig tanker om hvorfor det er vigtigt at gøre en ekstra indsats inden for feltet:  “Hvis flere unge vælger folkemusikken og arbejder for bredden, kvantitet og kvalitet, vil det bidrage til den større synlighed, folkemusikken fortjener i kulturlandskabet. I bedste fald vil det medføre en større bevidsthed om vores musikalske kulturarv, bidrage til en dybere forståelse af vores identitet og give en menneskelig ballast i det globaliserede samfund“.

Foruden konservatoriets egne folkemusikstuderende kommer deltagerne bl.a. fra Folkemusik-MGK i Kolding og Skurup Folkhögskola i Sverige. Indholdet er sammensat af workshops med folkemusiklinjens egne undervisere suppleret med tilknyttede undervisere fra Skurup og Kolding, heriblandt bouzouki-spilleren Jens Ulvsand og fløjtenisten Andreas Rallsgård.

Deltagerne overnatter på Esbjerg Vandrerhjem og aktiviteterne foregår dels på konservatoriet og på Huset Esbjerg i Finsensgade.

Her kan folkemusikerne opleves:

·         Onsdag d. 18/9 kl. 20.00: Balaften, Huset Esbjerg i Finsensgade

·         Torsdag d. 19/9 kl. 20.00: Folkemusikaften på konservatoriet

·         Fredag d. 20/9 kl. 12.10: Frokostkoncert på konservatoriet

Der er fri entré til det hele og alle er velkommen!

Projektet er bl.a. støttet af Esbjerg Kommunes Masterclasspulje.

Foto: konservatoriet

Leave a Reply