For første gang inviterede Esbjerg Kommune til velkomstmøde for nye virksomheder. Inspirationen stammer fra de populære velkomstmøder for tilflyttere.

Torsdag bød borgmester Jesper Frost Rasmussen velkommen til ca. 50 gæster fra 32 virksomheder, som indenfor de seneste to år har valgt at etablere sig fysisk i Esbjerg Kommune.

“Arrangementet var jo det første af sin art, men det må siges at være en vellykket debut. På forhånd vidste vi ikke, hvor stor interessen ville være, men det glæder mig, at så mange takkede ja”, siger Jesper Frost Rasmussen, som bl.a. fortalte deltagerne, at han gerne vil fremme relationen mellem virksomheder og kommunen.

Populært forbillede

Arrangementet blev afviklet under samme forhold som kommunens populære tilflyttervelkomstmøder, som holdes i slutningen af året. Det er også disse arrangementer, som har inspireret Jesper Frost Rasmussen til at foreslå, at nyetablerede virksomheder inviteres til et halvanden times arrangement på Esbjerg Rådhus.

Udover en velkomsthilsen fra borgmesteren kunne deltagerne også høre, hvordan kommunen kan hjælpe med i forhold til rekruttering, fysisk etablering og fastholdelse af medarbejdere. Der var indlæg ved kommunens Tilflytterservice, Jobcenter Esbjerg og den særlige taskforce i Teknik & Miljø, som håndterer større og komplekse erhvervsbyggesager. Direktør Susanne Nordenbæk fra Business Esbjerg fortalte også om fordelene ved at være en del af netværket af medlemsvirksomheder.

Nyt navn på talerstolen

En af kommunens nyere virksomheder var inviteret som hovedtaler. Siden 2018 har Acurail solgt sikkerhedshåndtag og -rækværk fra adressen i Havnegade, og CEO Torben Pedersen fortalte om deres erfaringer med at etablere virksomhed i Esbjerg Kommune og relationen til Business Esbjerg.

“Jeg har haft mange sparringsmøder med Business Esbjerg, og organisationen har været medvirkede til, at vores virksomhed kunne starte. I første omgang fik vi hjælp til at finde finansieringsmuligheder og senere hjalp Business Esbjerg, da det stod klart, at vores nystartede virksomhed skulle tage springet fra salgs- til produktionsvirksomhed”, siger Torben Pedersen.

Torben Pedersen fra Acurail (t.h) fortalte de andre deltagere om processen med at starte egen virksomhed.

Mere dialog med virksomhederne

I den seneste DI undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne sprang Esbjerg Kommune 20 placeringer frem i kategorien, hvor de lokale virksomheder vurderede informationen fra og dialogen med kommunen.

“Det momentum skal vi selvfølgelig bygge videre på, og det gør vi fx via initiativer som dette velkomstmøde for erhvervslivet. Vores lokale virksomheder skal gerne opfatte kommunen som en imødekommende serviceorganisation”, slutter Jesper Frost Rasmussen.

Vedhæftede billeder er taget af Esbjerg Byhistoriske Arkiv. Fotograf Torben

Leave a Reply