Der er blevet arbejdet hårdt både i de frivillige sociale foreninger og i kommunens fire forvaltninger, men nu er strategien for det den frivillige sociale indsats klar, og byrådet har i dag vedtaget den. Og med det er vejen nu lagt for indsatsen i de kommende fire år.

Foto: Adobe / Yesbjerg

Det skortede bestemt ikke på gode ideer og tanker og Post Its i alverdens farver, da de første streger til den nye Strategi for den sociale frivillige indsats 2019-2022 blev trukket til dialogmødet i Rådhushallen den 21. juni. Til stede var både repræsentanter fra de frivillige sociale organisationer og politikere fra Esbjerg Kommune, og snakken gik lige fra første minut.

De mange inputs fra dialogmødet er nu samlet i en strategi, der skal vise vejen for de fremtidige indsatser på de frivillige sociale område.

Udgangspunktet for strategien er fælles om-, respekt for- og udvikling af den frivillige sociale indsats, som for de kommende fire år er fordelt ud på fire indsatsområder:

Formålet med Esbjerg Kommunes Strategi for den frivillige sociale indsats 2019-2022 er at udvikle og styrke samarbejdet mellem Esbjerg Kommune og de frivillige sociale foreninger. Målet er altid at mødes som ligeværdige samarbejdspartnere med et stort fokus på at sikre en stærk social indsats i hele kommunen.

Leave a Reply