Efter en stribe kampe mod hold uden for top fire i HTH Ligaen inviterer Team Esbjerg til ægte topbrag lørdag eftermiddag i Blue Water Dokken. Øjeblikkets nummer to, Nykøbing F. Håndbold, kommer på besøg med ni ligasejre i træk i taskerne. Team Esbjerg kan se tilbage på syv ligasejre uden pointtab, hvortil kommer den ubesejrede stribe på seks kampe i EHF Cup, hvor begge hold er kvalificeret til kvartfinalerne.

Foto: Simonia

Playmaker Annette Jensen har mødt holdet fra Falster mange gange og ved, at sjusket boldomgang og forcerede afslutninger bliver straffet af Lærke Nolsøe og Co.

– De spiller hurtigt håndbold og tager nok lidt mere risiko end andre hold. Vi skal holde bolden i gang og være gode til at løbe hjem. Derudover skal vi udnytte, at Nykøbing måske ikke har ligaens bedste forsvar, siger Annette Jensen.

Hun spillede hovedparten af kampen på sin gamle hjemmebane, Gråkjær Arena, onsdag aften og viste både målinstinkt og evne til at dirigere spillet.

– Vi skifter meget på holdet, og dem, der har dagen, spiller. Jeg har scoret pænt på mine chancer på det seneste, og så spiller jeg nok lidt mere struktureret og kan sætte systemerne op. Det har været fantastisk at komme til Team Esbjerg. Vi under hinanden det bedste, selv om vi jo også er konkurrenter, siger Annette Jensen.

Cheftræner Jesper Jensen har også fokus på NFH’s kontraspil i sine forberedelser.

– Returløbet er absolut en nøglefaktor mod Nykøbing, og det har også noget at gøre med, hvordan vi selv afslutter angrebene. Vi har et forsvar, som de skal være gode for at gennembryde, men vi skal også dæmme op for, hvad de er gode til, siger Jesper Jensen.

Mødet mellem nummer to og tre i HTH Ligaen handler også om, hvilket hold der bringer sig i en fordelagtig position til at tage to point med over i slutspillet i stedet for et.

– Alle hold i både dame- og herreligaen, som er blevet nummer et og to i grundspillet, er kommet i semifinalerne. For os gælder det også om at blive i det, bevare selvtilliden og troen på, hvad vi laver. Der skal så lidt til at bryde den gode rytme. En sejr over Nykøbing vil lægge et par procent oven i, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup er uændret i forhold til de seneste kampe.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Nykøbing F. Håndbold lørdag den 16. februar kl. 16.10 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund

Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen

Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.

Leave a Reply