Sygeplejersken og lægen ringer på telefon og video

0
172

Sydvestjysk Sygehus tilbyder flere patienter konsultation og behandling via telefon og videokonference

SVS nyt

Under COVID-19 har flere afdelinger arbejdet med de telemedicinske løsninger. Og Sydvestjysk Sygehus har allerede gode erfaringer med sig fra før.  


Få din behandling på telefonen eller video.  I en tid, hvor vi skal holde afstand, hvor landets sygehuse er lukket for alle unødvendige besøg og hvor forebyggelse af smittespredning er blevet hverdag, er flere behandlinger og konsultationer på Sydvestjysk Sygehus kommet i nye former.

Sygehuset har allerede mange gode erfaringer med at arbejde inden for telemedicin. Telemedicin betyder, at patienterne indkaldes til kontrolkonsultationer på telefonen. Og i begyndelsen af 2020 modtog sygehusets læger også første patienter også videokonsultation.

Patienterne er glade for telemedicin på Reumatologisk
Muskelgigtpatienter, som er henvist til reumatologisk ambulatorie, har siden 2018 haft et fast forløbstilbud med telemedicin. Det betyder, at patienten ikke skal møde ind på sygehuset igen, efter lægen diagnosticere sygdommen – med mindre der opstår komplikationer.
Alt andet kontakt sker igennem specialuddannede sygeplejersker, som patienterne komme i kontakt med under deres behandlingsforløb
– Vi har flere behandlingsforløb som har et telemedicinsk element. Patienterne er rigtig glade for deres forløb. De sparer tid og får samme gode sparring, som de ville have fået ved et fysisk fremmøde. Selvfølgelig kalder vi dem ind, hvis der opstår komplikationer, men fordi vores forløb er skræddersyet til patientens behandling kan fx ca. halvdelen af vores muskelgigtpatienter slippe for nogensinde at møde ind, før de er raske og trappet ud af medicinen igen, fortæller sygeplejerske Susanne Fredslund-Andersen, der er leder for den telemedicinske indsats på Reumatologisk afdeling.

Videokonsultationer lader patienten kigge med
Siden januar 2020 har neurologisk afdelingslæge, Tobias Sejbæk testet videokonsultationer med sine patienter. Her kan læge og patient sammen gennemgå behandlingen, blodprøverne, se på journalen og vurdere scanningsbilleder på et delt skrivebord. Altså kan lægen fortsætte behandlingen som et nær-normalt konsultationsbesøg uden en fysisk undersøgelse.
– Videokonsultationerne giver god mening – specielt når patienterne ikke skal gennemgå en fysisk undersøgelse. En af de positive ting vi tager med os på den anden side af COVID-19 er, at videokonsultationerne også sparer tid for patienterne, da de ikke skal møde op fysisk, men kan tage konsultationen, hvor det passer dem, fortæller Tobias Sejbæk.
Erfaringerne med videokonsultationer på neurologisk afdeling er så positive, at afdelingsledelsen har besluttet at holde fast i videokonsultationerne som en fast del af arbejdsgangen fremover.

Kilde: SVS-nyt 4. Maj 2020

Leave a Reply