Borgere og virksomheder i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner kan i de kommende år se frem til en endnu mere effektiv og hurtig brandslukning, hvis de skulle få brug for det.

Foto: Esbjerg Kommune

Byrådene i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner har netop afsat 290 mio. kr. over de næste ti år til blandet andet at indkøbe nyt udstyr til Sydvestjysk Brandvæsen. Og ifølge beredskabschef Jens Mølgaard er det tiltrængt.

“Som de fleste andre brandvæsener i Danmark har vi i de seneste mange år været underlagt store sparekrav. Det betyder, at meget af vores materiale er slidt og forældet. I dag kan man købe meget mere effektivt udstyr, som slukker branden hurtigere og samtidig giver os mulighed for med specialudstyr eksempelvis at skære med specialstrålerør under højt tryk ind til hulrum med ulmende ild, som vi tidligere havde svært ved at nå,” 

Jens Mølgaard

Tid til at modernisere
Indkøb af det nye materiel starter allerede i 2019. I første omgang købes der eksempelvis en ny automobildrejestige og en redningsvogn til den store station i Esbjerg. Men også Varde, Ribe og Fanø bliver opgraderet i 2019 med blandet andet nye redningsvogne, ligesom der på udvalgte stationer indføres specialudstyr som “Cobra” slukning (tryk- vandskæreudstyr og “Cafs” slukning, som er et specielt skumslukningsudstyr).

“Sydvestjysk Brandvæsen har igennem de seneste år virkelige været dygtig til at omsætte sparekravene fra politisk side og samtidig opretholde beredskabsniveauet. Men nu er det også tid til, at vi opgraderer og moderniserer udstyret i alle tre kommuner,” 

Jesper Frost Rasmussen, formand for Beredskabskommissionen SVJB og borgmester i Esbjerg Kommune.

Konstruktivt samarbejde
En af Sydvestjysk Brandvæsens vigtigste samarbejdspartnere, Falck, er også godt tilfreds med den fremadrettede plan.

“Sydvestjysk Brandvæsen har lavet et flot forarbejde, og samarbejdet omkring at få en ny aftale på plads har været meget konstruktiv. I Falck er vi meget glade for at kunne byde ind med både vores erfaring fra det mangeårige samarbejde, men også med kapacitet og knowhow til at implementere fremtidens brandmateriel. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde i de næste mange år,” 

Lars Vester Pedersen, Executive Vice President hos Falck.

Tryghed for borgerne
I Varde og Fanø kommuner fremhæver de to borgmestre følgende:

“Vardes brandkontrakt med Falck er den første, der løber ud med udgangen af 2018. Derfor er jeg glad, for at vi har kunnet indgå en ny aftale med Falck. Det skaber trygge rammer for vores borgere og sikrer, at gammelt materiel nu opgraderes,” 

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at indgå budgetforlig i Fanø, Varde og Esbjerg. Det er i høj grad med til at give fannikkerne tryghed, når vi nu kan udskifte noget af det gamle materiel, vi har på øen,”

Sofie Valbjørn, borgmester på Fanø.

Leave a Reply