Ulla Tørnæs på besøg hos virksomheden Glycom i Esbjerg

Virksomheden Glycom i Esbjerg fik i dag besøg af
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V). I sine 25 år som folkevalgt politiker har det optaget ministeren meget at skabe vækst og udvikling i vores landsdel. Glycom omsatte i 2018 for 350 millioner kroner, og er en virksomhed i stadig vækst.

Foto: Christina Simonia Straarup

Jesper Mørk (CTO) og Kjeld Kjeldsen direktør i Esbjerg tog pænt imod og viste rundt på fabrikken.

Ulla Tørnæs på besøg hos virksomheden Glycom i Esbjerg

Hvem er Glycom

Glycom er et dansk bioteknologiselskab dedikeret til den videnskabelige, kliniske og kommercielle udvikling af humane mælkeoligosaccharider(HMO), som kan anvendes til en række forskellige sundhedforbedrende forhold. Det er et helt unikt produkt, de fremstiller på fabrikken i Esbjerg. Som de første i verden har de knækket koden og skabt det unikke HMO, som indtil nu kun har været at finde i modermælk.

Virksomheden Glycom i Esbjerg

Hvad er HMO

Human Milk Oligosaccharider er komplekse kulhydrater, der forekommer naturligt i store mængder i menneskets modermælk.

Indtil for nyligt kunne HMO (Human Milk Oligosaccharides) kun findes i kvindens modermælk. Ved Glycom har de lavet de videnskabelige gennembrud, der er nødvendige for at producere HMO’er og gøre dem kommercielt tilgængelige for første gang. Glycoms oligosaccharider har den samme struktur som dem i modermælken, og de er rensede og sikre at bruge.

Ulla Tørnæs på besøg hos virksomheden Glycom i Esbjerg

Sådan virker HMO

HMO bidrager til at opbygge en stærk tarmbarriere og regulere immunsystemet til både beskytte og reducere skadelige inflammation.

Det bruges det til

Glycom har med deres HMO udviklet et unikt produkt, der i første omgang er tilsigtet patienter med IBS (Irritabel tyktarm). Et igangværende studie med afslutning i marts 2019 viser at patienterne får en bedre livskvalitet, forberede tarmfunktioner, mindre mavesmerter og oppustethed.

Produktet hedder Holigos IBS og er lanceret i USA. Det kan købes på Amazon og via producentens egen hjemmeside Holigos.com.

Vi modtog en prøvepakke på Holigos, og gennem de næste uger tester Yesbjerg på egen krop, hvad HMO kan gøre for maven og de generelle velvære.

Tankene på Glycom er så store, at vi måtte tage elevatoren til 5. sal.

Leave a Reply