Spangsbjergskolen genåbner, og Bydelens Børnehus er fortsat lukket

I Esbjerg Kommune er status på corona op til den nye uge sådan, at Spangsbjergskolen åbner igen mandag, mens den midlertidige lukning af Bydelens Børnehus er blevet forlænget. Samtidig ser det ud til, at Jerne Sogn kan genåbne tirsdag, hvis den positive udvikling holder.

Når Esbjerg Kommune går ind i uge 19, ser coronasituationen sådan ud, at Spangsbjergskolen genåbner mandag efter en uges nedlukning på grund af coronasmitte blandt elever og ansatte.

Anderledes ser det ud for Bydelens Børnehus. Her har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at den midlertidige lukning skal forlænges i yderligere tre dage til og med på onsdag. Det sker, fordi der i ugens løb er kommet meldinger om nye – dog heldigvis få – smittede med tilknytning til daginstitutionen. Det betyder, at der fortsat er risiko for spredning af smitte.

Også børnehaven i Børnehuset Novrupvej er kortvarigt lukket, men det skyldes ikke et påbud på grund af coronasmitte i daginstitutionen. Lige nu er så mange ansatte isolerede hjemme som nære kontakter, at der ikke er voksne nok til at tage sig af børnene. Derfor har daginstitutionen været nødt til midlertidigt at lukke børnehaven, mens vuggestuen fortsat er åben.

Godt nyt for Jerne

I søndags blev Jerne Sogn midlertidigt lukket, fordi bydelen opfyldte de nationale myndigheders kriterier for automatisk nedlukning. Derfor har Bakkeskolen Cosmos og en række indendørs aktiviteter i kultur- og fritidslivet siden været lukkede. Heldigvis ser der ud til at være godt nyt for beboerne i Jerne, for hvis tallene holder i de næste dage, ligger bydelen igen under grænserne for automatisk nedlukning. Derfor håber Esbjerg Kommune på at kunne genåbne Jerne Sogn på tirsdag.

God idé at blive testet

For at forebygge spredning af smitte er det en god idé at blive testet. Få overblik over de aktuelle muligheder for test i Esbjerg Kommune her: www.esbjerg.dk/om-kommunen/corona/teststede

Leave a Reply