Reden Esbjerg får løfte om økonomisk støtte

0
364

Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune har netop besluttet at give tilsagn om økonomisk støtte til Reden Esbjerg. Tilsagnet forudsætter, at KFUK’s Sociale Arbejde kan rejse resten af de nødvendige midler til at drive Reden Esbjerg. Målet er, at tilbuddet i Esbjerg til mennesker i prostitution kan fortsætte i yderligere to år fra 2024.

Reden Esbjerg har siden 2021 gjort en vigtig forskel for mennesker i Esbjerg Kommune, der sælger eller har solgt sex. Her kan de få anonym og uforpligtende samtale, rådgivning og vejledning. Tilbuddet blev etableret i et samarbejde mellem KFUK’s Sociale Arbejde og Esbjerg Kommune med projektmidler fra Socialstyrelsen, men pengene herfra udløber ved udgangen af 2023. Derfor har Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune nu besluttet at give tilsagn om at støtte Reden Esbjerg økonomisk med henblik på, at tilbuddet kan fortsætte i endnu to år fra 2024. Tilsagnet forudsætter, at KFUK’s Sociale Arbejde kan rejse resten af de nødvendige midler til at finansiere den fortsatte drift af Reden Esbjerg.

Socialt ansvar

Formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lykke, glæder sig over beslutningen:

– Som samfund har vi et socialt ansvar for at hjælpe mennesker, der har brug for støtte, og forebygge udsathed. Reden gør et virkelig vigtigt stykke arbejde, og jeg mener, at det er afgørende, at vi har et tilbud her i kommunen, hvor mennesker i prostitution kan få hjælp. Derfor vil vi i Social & Arbejdsmarkedsudvalget være meget glade for, hvis vi i samarbejde med KFUK’s Sociale Arbejde kan sikre den fortsatte drift af Reden Esbjerg, siger Jakob Lykke.

Også KFUK’s Sociale Arbejde ser frem til fortsat samarbejde om Reden Esbjerg:

– Vi er rigtig glade for, at Esbjerg Kommune har besluttet at give tilsagn om økonomisk driftstilskud til Reden Esbjerg. Det er første skridt på vejen til en fuld finansiering af Reden Esbjerg de kommende to år. En Rede i Esbjerg betyder, at der også fremadrettet vil være råd og vejledning at hente til mennesker i prostitution og prostitutionslignende relationer i Syd- og Sønderjylland, hvor behovet for støtte og rådgivning er mindst lige så stort som i resten af landet, siger Pernille Larsen Meier, daglig leder af Reden Esbjerg.

Tilsagnet om støtte fra Esbjerg Kommune til drift af Reden Esbjerg omfatter 500.000 kr. årligt i to år fra 2024. Hertil kommer også husleje i to år.

Om Reden Esbjerg

Reden er et anonymt rådgivningstilbud og et frirum for kvinder og mænd, der sælger eller har solgt sex eller bevæger sig i gråzonerne omkring byttesex, sugardating og webcamsex m.v.

Reden Esbjerg blev etableret i 2021 som et projektsamarbejde mellem KFUK’s Sociale Arbejde og Esbjerg Kommune med projektmidler fra Socialstyrelsen. Det koster ca. 2,8 millioner kroner om året at drive stedet.

Leave a Reply